Helyi közélet

2017.12.07. 11:11

Miskolci közgyűlés - Panelprogram és tapolcai melegvíz-keresés

Miskolc - Nem mondott le a kormány a panelprogramról, bár még nem tudni részleteket.

Miskolc - Nem mondott le a kormány a panelprogramról, bár még nem tudni részleteket.

Két kérdést is feltett a polgármesternek dr. Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője a miskolci önkormányzat legutóbbi, novemberi közgyűlési ülésén. Az első a panelprogramra, illetve annak hiányára utalt: jelezte, legutóbb 2009-ben írt ki a kormány pályázatot a panellakások felújítására, kérdezte, mit tud erről a város vezetője, terveznek-e hasonlót.

Dr. Kriza Ákos válasza igen volt. Mint fogalmazott, nem a korábbi formában tervezik, hanem egy komplexebb verziót véleményeznek most. A korábbi programok ugyanis nem érintették a gépészeti elemeket, a felújítás szerinte csak felgyorsította a szerkezeti elemek korrózióját.

40–50 fokos víz

A másik kérdés a miskolctapolcai melegvíz-keresés eredményeit firtatta. Pályázati forrásból fúrással termálvizet keresett a város: a kútfúrás a Miskolctapolcai Strandfürdő területén kezdődött el még áprilisban. (Körülbelül 800 méter mélyre tervezték, 40–50 fokos vizet kerestek. A terv az volt, hogy az így nyert víz látná el a strand wellnessrészlegét meleg vízzel, szükség lett volna rá a strandfürdő második üteméhez is, és a barlangfürdő vízellátásába is besegíthetett volna.)

Ám a munkálatok abbamaradtak. Dr. Kriza Ákos válasza szerint a fúrásra vonatkozó közbeszerzési kiírás tartalmazott egy bizonyos mélységet, ameddig kereshetik a meleg vizet, ám addig a mélységig olyan hőfokú meleg vizet nem találtak, amire szükség lenne. „Az utolsó métereken érezhető volt a hőfokemelkedés, de biztossá vált, hogy 50 fok feletti vizet nem fognak találni. Néhány 100 méterre kellene lefúrni ehhez, ahhoz viszont más technikára lenne szükség” – mondta a polgármester, de hozzáfűzte, a keresést nem adta fel a város.

ÉM-HM


[related-post post_id="3696965"]

[related-post post_id="3695851"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában