Helyi közélet

2017.11.24. 12:17

Szimbiózis, Vöröskereszt: kezdődik az év végi hajrá

Miskolc - Az év végi ünnepek közeledtével lendületet kapott az esélyteremtés, a rászorulók segítése…

Miskolc - Az év végi ünnepek közeledtével lendületet kapott az esélyteremtés, a rászorulók segítése…

A Szimbiózis Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete sajtótájékoztatón számolt be – más dolgok mellett – az év végi ünnepekhez kapcsolódó karitatív és más jellegű programjaikról.

Fontos, hogy minél többeknek legyen szép a karácsonya..." Grubert Roland

Grubert Roland, a Vöröskereszt megyei vezetője elmondta, hogy november 27-e, a véradók napja tiszteletére az elkövetkező napokban sorra köszönik meg megyénk aktív véradóinak az önzetlen segítséget és arra kérik a megyében élőket, hogy az ünnepek idején is menjenek el vért adni, mert abban az időszakban is ugyanolyan fontos, hogy minden beteg hozzájusson a szükséges vérkészítményhez.

„Idén is beindultak adománygyűjtési akcióink megyeszerte – jelentette ki Grubert Roland. – Az összegyűlő adományokat a rászorulókhoz juttatjuk el, hogy minél többeknek legyen szép az idei karácsonya…”

Óriás szeretetdoboz

Megtudtuk, hogy – természetes módon – november elején megkezdődött az úgynevezett krízisidőszak, amikor még nagyobb figyelem hárul a fedél nélkül élőkre.

Idén advent idején is beindul a Szeretet Sütigyár, ahol megyénkbeli vállalkozások, intézmények, közösségek süthetnek süteményeket, amelyeket rászorulók kapnak meg az ünnep idején.

A Vöröskereszt és a Herman Ottó Múzeum közös cipősdoboz-akciót indított, és várják az ilyen adományokat gyermekek és felnőttek részére egyaránt. A miskolci Szent István téren pedig elhelyeznek egy 3-szor 3-szor 3 méteres szeretetdobozt, amelyben szintén bárki elhelyezheti adományát.

Tizedszer adjuk át az Év Esélyteremtő Munkahelye Díjat." Jakubinyi László

Esélyteremtésből jeles

A Szimbiózis Alapítvány elkötelezett a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek támogatásában. Kilenc éve hívták életre az Év Esélyteremtő Munkahelye Díjat.

„Az elismerést minden évben a fogyatékos emberek világnapja alkalmából, december elején azoknak a vállalkozásoknak adjuk át, melyeknek a társadalmi felelősségvállalás területén tanúsított gyakorlata a legmegfelelőbbnek bizonyul, és stratégiájukkal a későbbiekben esélyegyenlőségi szempontból mintát nyújthatnak a piac többi szereplője számára” – foglalta össze Jakubinyi László, az alapítvány vezetője.

Idén tizedik alkalommal adják tehát át az Év Esélyteremtő Munkahelye Díjat, ezúttal a Miskolci Egyetem lesz a december 5-i esemény házigazdája. Az átadó ünnepséget az alapítvány Karrier-M foglalkoztatási projektjének záróeseményeként rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában