Helyi közélet

2017.11.19. 16:19

Harminc év szolgálat után

Mezőcsát - Bölcsődével, óvodával, általános iskolával rendelkezik a református közösség.

Mezőcsát - Bölcsődével, óvodával, általános iskolával rendelkezik a református közösség.

Az idén 30 éve, hogy Gazda István megkezdte lelkészi szolgálatát Mezőcsáton. Ebből az alkalomból, valamint a templomfelújításért való hálaadásra istentiszteletet tartottak a református templomban.

Szőnyi Tamás esperes köszöntése után a református óvoda gyermekeinek műsora, majd igeolvasás és köszöntés hangzott el Gazda Márta és Bandi Attila lelkipásztorok segítségével. A református kamarakórus éneke után Gazda István lelkész beszámolója következett a templomfelújításról, és hála­adás a 30 éves szolgálatért. Juhász Tamás orgonamuzsikáját a református általános iskola diákjainak szolgálata követte.

A köszöntések sorában Siposné Horváth Anita polgármester üzenetében kiemelte: „Harminc éve már annak, hogy egy fiatal, sok ambícióval megáldott lelkészt kapott városunk Gazda István személyében. Ő nemcsak az egyházát, hanem annak környezetét is akarta építeni, így mára bölcsődével, óvodával, általános iskolával rendelkezik a református közösség.” Az ünnepség végén szeretetvendégségre várták a megjelenteket.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában