Helyi közélet

2017.11.03. 13:25

Drót: mellrák ellen a pink menü bevételéből Miskolcon

Miskolc - Ötvenezer forintos támogatás adott át a Drót Bisztró a Mellrákinfó-Borsodnak.

Miskolc - Ötvenezer forintos támogatás adott át a Drót Bisztró a Mellrákinfó-Borsodnak.

A Mellrákinfó-Borsod Pink Gasztrokampányához a miskolci Drót Bisztró is csatlakozott. Októberben egy külön erre a célra készült – pink – étlappal várta vendégeit az étterem.

Fontos a korai felismerés

Tehát azok, akik a kampányhoz kapcsolódó ételekből választottak, anyagilag is támogatták a kezdeményezést. Az ebből befolyt összeget – ötvenezer forintot – a Drót Bisztró egyik tulajdonosa, Barkóczi Eszter csütörtökön adta át Bodnár Erikának, a Mellrák­infó-Borsod vezetőjének.

Fotó: Ádám János

„Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Los Angelesből indult a gasztrokampány, amelyet itt, a megyében is meghirdettünk. A lényeg, hogy azok a vendéglátók, aki fogékonyak a mellrák elleni küzdelem témájára, bizonyos termékeik árának valahány százalékát erre a célra fordítják – foglalta össze Bodnár Erika. – A Drót Bisztró az elsők között állt mellénk és vállalták, hogy egy pink menüt állítanak össze, és az annak eladásából származó bevétel egy részét átadják számunkra. Mi pedig a pénzből a betegség korai felismerésének propagálását finanszírozzuk. Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra is, hogy ez nem egy szégyenletes betegség, hanem – én úgy szoktam fogalmazni – ez egy olyan fekvőrendőr, amibe bárki az élet országútján belefuthat…” – hangsúlyozta.

Sikeres kampány

„Nagyon sokat választották az általunk összeállított menüt – mondta Barkóczi Eszter. – Összegyűlt egy szép összeg, 50 ezer forint, amit boldogan adunk át a Mellrákinfó-Borsod számára, munkájuk segítésére.”

- ÉM-SZB -


[related-post post_id="3656884"]

[related-post post_id="3642464"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában