Helyi közélet

2017.10.22. 17:14

Nagy siker volt idén is a tartalmas városünnep Mezőcsáton

Mezőcsát - Az önkormányzat mellett társrendező volt a Humánszolgáltató Központ.

Mezőcsát - Az önkormányzat mellett társrendező volt a Humánszolgáltató Központ.

Két éve már, hogy Mezőcsát Önkormányzata áthelyezte a nagyrendezvényeit a Kölcsey úti térre – azóta egyre több és több látogatója van az eseményeknek. Az idei városnap minden eddigi rekordot megdöntött: a helyi és környékbeli lakosok mintegy kétezren látogattak el a szeptember 30-i eseményre.

A programban számosan működtek együtt, hogy lehetőleg mindenki megtalálhassa a nap során az őt érdeklő, sokszor aktivitásra késztető elemeket. Az önkormányzat mellett társrendező volt a Humánszolgáltató Központ, amely a hátrányos helyzetű gyerekekért és fiatalokért dolgozó programja keretében szervezett versenyeket, előadásokat és családi eseményeket. Eljött a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja járműveivel, harci eszközeivel és katonáival; számtalan kiállító, közöttük intézmények, szervezetek és magánszemélyek; és természetesen sok-sok érdeklődő.

A nap a Kardos Dűlőben kezdődött, egy vidám szüreti programmal. Ezzel egy időben a rendezvénytéren megkezdődött a főzőverseny 11 indulóval; itt a feladat az volt, hogy gerslis recept alapján készítsenek tetszőleges ételt. Sokan neveztek a süteménysütő versenyre is (ezúttal szilvalekváros finomságokat kellett sütni). A kreatív versenyben idén embernagyságú virág megálmodása és megalkotása volt a feladat.

A helyi vállalkozók és magánszemélyek most is kitettek magukért és nagyon nagy számban ajándékoztak tombolatárgyakat, melyek valamennyije gazdára talált. Ugyancsak a nap nyertese volt Balla Péter, akinek a zsűri szerint a legszebb volt 2017-ben a portája, kertje.

- ÉM -


[related-post post_id="3656902"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában