Helyi közélet

2017.10.04. 14:30

A tardosi komp jeget is vág

Tiszatardos - A tiszatardosi komp egész évben szállítja az utasokat.

Tiszatardos - A tiszatardosi komp egész évben szállítja az utasokat.

Tiszaladány és Csobaj között húzódik meg Tiszatardos, amely Varga Sándor polgármester állítása szerint jelen pillanatban 244 lelket számlál.

A kistelepülésen azonban annál nagyobb a forgalom, hiszen itt található a Tiszatardost Tiszalökkel összekötő komp.

Ha valaki Tokaj felől szeretné Tiszalököt megközelíteni, annak mindenképpen ajánlatos erre jönni, hiszen jelentős időt és kilométert lehet spórolni az átkeléssel.

33 kilométer

– Ha valaki Rakamaz felé megy közúton, az 33 kilométerrel és körülbelül 35 perccel autózik többet, mint ha itt átkelne – mondja Varga Sándor. – A kompok általában a tavasz kezdetétől a tél beálltáig szoktak közlekedni, de Tiszatardoson más a helyzet. Nálunk található talán az egész ország egyetlen „jégtörő” kompja. Az idézőjelet azért kell ideérteni, mert nem szó szerint tör jeget a komp. Ha annyira kemény a tél, hogy beáll a Tisza, akkor a komp néhányszor éjszakánként is átmegy és visszajön, ezzel a vékony jégen egy járatot vág magának, ezért gyakorlatilag télen is, így tehát egész évben üzemel a kompunk. Megszokásból mondom így, hogy a kompunk, hiszen tulajdonképpen maga a komp önkormányzati tulajdonban van, de az üzemeltetést öt évvel ezelőtt kiadtuk, így mindenki jól jár.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában