Helyi közélet

2017.09.26. 19:56

Bűnmegelőzési előadás Felsőzsolcán, Sajómenti Civilek találkozója Sajókazán

Felsőzsolca, Sajókaza - Felsőzsolcán a helyi rendőrőrs nyomozója tartott bűnmegelőzési előadást, Sajókazán hét település találkozott.

Felsőzsolca, Sajókaza - Felsőzsolcán a helyi rendőrőrs nyomozója tartott bűnmegelőzési előadást, Sajókazán hét település találkozott.

Felsőzsolcán a helyi rendőrőrs nyomozója tartott bűnmegelőzési előadást a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulóinak a közelmúltban. A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrsének egyik nyomozója, Nagy László törzs­zászlós tartott foglalkozást a helyi általános iskola több mint 60 diákjának. Az előadás témái a dohányzás negatív hatásai, illetve az iskolai agresszió voltak. A hallgatóság és a szakember interaktív formában beszélték meg a témák sajátosságait. A nyomozó kérte a diákokat, hogy bármilyen rendőrségre tartozó probléma esetén bizalommal forduljanak hozzá vagy a rendőrség munkatársaihoz, hiszen a bajt könnyebb megelőzni, mint a későbbiekben kezelni.

A Sajómenti Civilek Egyesületét alkotó hat település – Sajókaza, Vadna, Sajógalgóc, Sajóivánka, Sajóvelezd, Hét – képviselői találkoztak Sajókazán. Az idén kilencedik születésnapját ünneplő egyesület hatodik alkalommal rendezte meg a kulturális fesztivált, ahol a községek amatőr előadói mutatkoztak be – adta hírül a Kolorline. Az egyesület tevékenysége főként a kultúrára, a hagyományőrzésre koncentrálódik. A tagok minden hónapban összeülnek, hogy műhelymunkák keretében megvitassák az aktuális feladatokat, pályázati és egyéb lehetőségeket. Fontosnak tartják a gyökerek, a tudás és az élmények átadását, ezért ez évben már harmadszor szerveztek nyári tábort a hat falu gyerekeinek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában