Helyi közélet

2017.08.06. 14:15

Fignár Fesztivál Udvar, Dubicsány

Dubicsány - Elindult 10 éve valami, amihez kellett egy település, egy udvar és az akkori Borsodi Művészeti Fesztivál.

Dubicsány - Elindult 10 éve valami, amihez kellett egy település, egy udvar és az akkori Borsodi Művészeti Fesztivál.

Ez a fesztivál kazincbarcikai központtal, de a térségben sok településsel összefogva kulturális és összművészeti programokkal várta az érdeklődőket két héten át.

Mi 2016-ban vásároltunk egy portát Dubicsányban és a hely adottsága és a családunk, valamint a barátaink érdeklődése a művészetekhez arra a döntésre sarkallt minket, hogy bekapcsolódjunk a Borsodi Fesztivál programjaiba, Fignár Fesztivál Udvar néven.

Arra gondoltunk, hogy képzőművészeti kiállítások lesznek hangsúlyban, és kiegészítjük egy zenés megnyitóval és a két hét alatt pár koncerttel, mozival, író-olvasó találkozóval stb…

Tehát elkezdődött valami, ami éppen most, ebben a napokban tartja a 10. évfordulóját, de már 5 éve a kazincbarcikai Kolor Fesztiválon belül. Annyiban változott a ritmusa, hogy a kiállítások mellett több zenés és színpadi produkció jelent meg.

Az idén augusztus 2-a és 5-e között tartjuk az Udvart, és ez alatt 7 kiállító, 10 koncert, író-olvasó találkozó, antikvárium, gasztronómiai és borkulturális esemény is lesz. A négy nap alatt átlagban 1500–2000 látogatónk van. A programok díjtalanul látogathatók, és szimbolikusan egy könyv a belépő, valamint minden évben gyűjtünk állatmenhely számára ételt és adományt.

Szeretnénk jó hírét kelteni a „Színes Térség” (Kolor Country) programsorozatnak, és persze Dubicsány és az ott élő emberek hozzáállását a kultúra szeretetéhez.

Szerzőnk a KolorCity Fesztivál idején működő Fignár Fesztivál Udvar ötletgazdája és szervezője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában