Helyi közélet

2017.06.14. 06:55

Miskolci közgyűlés - Újra a testület előtt a Petőfi tér 3.

Miskolc - Több intézmény vezetői posztjáról is döntenek szerdán a képviselők, köztük a Herman Ottó Múzeuméról.

Miskolc - Több intézmény vezetői posztjáról is döntenek szerdán a képviselők, köztük a Herman Ottó Múzeuméról.

Nyári szünet előtti utolsó ülését tartja szerdán a miskolci testület. Előreláthatólag húsz napirend kerül a képviselők elé, több olyan is, aminél önkormányzati intézmények vezetőiről kell dönteni. Ilyen például a Herman Ottó Múzeum igazgatói posztjára kiírt pályázat.

Igaz, már tavaly novemberben is írtak ki egyet erre a posztra, akkor egyedüliként csak dr. Pusztai Tamás, az intézmény akkori vezetője nyújtotta be jelentkezését. De az akkori döntés az volt: a felhívásban foglalt feltételek szerinti érvényes pályázat nem érkezett, ezért írtak ki újat. Időközben azonban lejárt dr. Pusztai Tamás megbízatása, és dr. Tóth Arnold lett a megbízott igazgató. Információink szerint most mindketten pályáztak a vezetői posztra.

Négyen pályáztak

De a Miskolci Önkormányzati Rendészet élére is vezetőt keres a város. Az előterjesztés szerint ugyanis 2014. december 1-től ez a poszt betöltetlen, a helyettesi feladatokat azonban Kovács László Csaba, a közterület-felügyeleti és rendészeti vezető látja el. A javaslatban olvasható: a vezetői állásra négyen pályáztak, köztük Kovács László Csaba is.

Már februárban is tárgyaltak a képviselők olyan előterjesztést, ami a Petőfi tér 3. szám alatti épülettel foglalkozott. Akkor – mi­után az épületet a megvalósítás során feltárt szerkezeti problémák miatt – le kellett bontani, a város arról döntött, megszünteti az épületen lévő helyi védelmet. Most arra tesznek javaslatot, hogy az adásvételi szerződésben foglalt határidőket módosítsák, mivel újratervezésre van szükség, így a korábban meghatározott időpontok nem tarthatóak.

Téma lesz még – két beruházás kapcsán – az ingatlanvásárlás is, ezekre egyrészt a Dayka utcai átkötés miatt van szükség. Másrészt, az önkormányzat az Ady Endre utca 1. és 3. szám alatti ingatlant is szeretné megszerezni. Az előterjesztés szerint a terv, hogy rossz műszaki állapotuk miatt elbontják. Azon a környéken már több épület a város tulajdona, és az újabbak megszerzése – a javaslat szerint – a városkép javulását szolgálná.

Rendőrség, rendészet

Fontos előterjesztés lesz még a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a Miskolci Önkormányzati Rendészet tavalyi munkájáról szóló beszámoló is.

ÉM-NSZR



Ülésezik Miskolc közgyűlése – 2017. június

Nyári szünet előtti utolsó ülését tartja szerdán a miskolci testület. A júniusi, miskolci közgyűlési ülésen a képviselők elé várhatóan harminc napirend kerül, több olyan is, amely városi intézmények vezetői kinevezéséről. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítjuk az ülésről.

Mire költöttek a miskolci képviselők? - Képviselők működési alapja 2015-ben

Közel egyéves huzavona után lapunk megkapta dr. Alakszai Zoltán jegyzőtől a listát, amely összesíti, mire és mennyit költöttek a miskolci önkormányzati képviselők a fejlesztési, illetve működési alapjukból. Az előbbi összege 12 millió forint, az utóbbi 2,5 millió forint.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában