Helyi közélet

2017.06.15. 16:22

Környezetvédelmi Világnap a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán

Miskolc - 1972-ben június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája.

Miskolc - 1972-ben június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája.

A konferencia nyilatkozatot fogadott el, amely kimondja: „Az embernek alapvető joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” A konferencia határozatában ezt a napot nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya ebben az évben is megtartotta a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett ünnepséget, a Népegészségügyi Főosztály környezetvédelmi mérőközpontjával közösen.

Az ünnepség keretében az elmúlt évek hagyományaihoz híven újra „megnyitottuk kapuinkat” az iskolák előtt. A környezetvédelmi mérőközpont munkatársai bemutatták az érdeklődő diákoknak a környezetvédelmi laboratórium működését, a mérőbuszt és a zajmérő berendezést.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a környezetvédelmi és természetvédelmi közigazgatásban végzett két és fél évtizedes, elhivatott hatósági tevékenysége elismeréseként „Környezetünkért Emlékplakettet” adományozott dr. Szamorodjuk Katalin osztályvezető asszonynak, a Környezetvédelmi Hatósági és Komplex Engedélyezési Osztály vezetőjének.

A Környezetvédelmi Világnap a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályon 2017. június 6-án volt megtartva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában