Helyi közélet

2017.05.26. 11:01

Tűzvarázs és Hangforrás - Évadot hirdettek a miskolci szimfonikusok

Miskolc - Hetedik hó 7-én este 7 óra 7 perckor kezdődik a Hooligans Symphonic koncert.

Miskolc - Hetedik hó 7-én este 7 óra 7 perckor kezdődik a Hooligans Symphonic koncert.

Évadhirdető sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az eseményen nem csupán az új évad terveiről, hanem a közelgő Hooligans Symphonicről és a következő időszak különleges koncertjeiről is szó esett. Az évadzáró Promenád-koncertek után még júliusban különleges esttel lepi meg a közönséget az együttes: a 7. hó 7-én este 7 óra 7 perckor kezdődő Hooligans Symphonic koncertnek a Generali Aréna ad otthont.

Werner Gábor, az est karmestere elmondta: Magyarországon még új keletű a rockzenészek és a szimfonikus zenekarok együttműködése, de Angliában rendszeresen adnak ehhez hasonló nagy sikerű koncerteket. Tulajdonképpen két külön világ találkozik egy igazi crossover előadáson.

Minőség

A Hooligans Symphonic kapcsán a zenekar és a város leghallgatottabb rádiója, a Rádió M is megerősítette meglévő kapcsolatát. Tóth-Szántai József, a rádió ügyvezetője kiemelte: a kereskedelmi rádió profilja nem feltétlenül találkozik össze a szimfonikus zenekaréval, de a feladat ugyanaz, minőséget képviselni és kiszolgálni az itt élő embereket.

Tegnap éjfélkor érkezett haza a zenekar Kassáról, ahol színvonalas műsort adott. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szlovák közönség 10 perces álló tapssal jutalmazta az együttest – mesélte a zenekar ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. – Bár az évadot még nem zártuk le teljesen, hiszen még 7 alkalommal koncerteznek júliusig, de az évad így is sikereket mutat. Közel 30 ezer néző, 83 koncert és sok újszerű hangverseny szerepel a statisztikában.

Külön öröm számunkra, hogy ősszel Párizsban, majd tavasszal Nottinghamben is bizonyíthatott a zenekar, és a budapesti hangversenyeket is sikerrel nyugtázták, ami nagyon fontos a vidéki zenekarok életében – tette hozzá az ügyvezető. Mint mondta, a bérletstruktúra nem változott, a 7 koncertes Tűzvarázs bérlet továbbra is népszerű műveket kínál, míg a Hangforrás bérlet 3 nagykoncertet és egy választható kamaraestet tartalmaz a Zenepalotában, különleges, ritkán hallott, újszerű művekkel a műsorán.

Kiváló szerzők és művészek

Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője a következő évad terveiről szólt. Kiemelte Brahms-Schönberg: Zongoraversenyét és Hindeminth: Mathis der Maler szimfóniáját. De a Reformáció 500. évfordulójára és a Kodály-évre is megemlékeznek majd egy-egy koncert erejéig.

Bőséggel akadnak nagyszerű művészek is az évad kínálatában: Cser Ádám, a Miskolci Színház zeneigazgatója, Medveczky Ádám, a magyar karmestervilág kiválósága és a brit származású, innovatív David Curtis. Elek Szilvia csembalóművészt és zeneszerzőt is hallhatja a miskolci közönség Miskolcon.

A saját szervezésű koncertek mellett a budapesti Erkel Színházban, a Művészetek Palotájában és Párizsban is muzsikálnak majd az elkövetkezendő időszakban a miskolci szimfonikusok.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában