Helyi közélet

2017.05.25. 12:53

Ötleteket és ötletekre gyűjt a Térerő Közösségi Alapítvány

Miskolc - A támogatandó szervezeteket hozzák össze a támogatókkal. Városi séták, Borsodi Mellrákinfó Egyesület és az Egy Maszk Drámaműhely. Ez az a három civil kezdeményezés, amire május 26-án délután 5 órától az Erzsébet fürdőben gyűjtést szervez a Térerő Közösségi Alapítvány.

Miskolc - A támogatandó szervezeteket hozzák össze a támogatókkal. Városi séták, Borsodi Mellrákinfó Egyesület és az Egy Maszk Drámaműhely. Ez az a három civil kezdeményezés, amire május 26-án délután 5 órától az Erzsébet fürdőben gyűjtést szervez a Térerő Közösségi Alapítvány.

A tavaly augusztusban alakult Térerő közösség azt tűzte ki célul, hogy a támogatandó szervezeteket, kezdeményezéseket – elsősorban miskolci ötleteket, projekteket – összehozza a támogatókkal.

Ennek egyik állomása lesz a pénteki Élő Adás címmel megrendezendő adományozói est, ahol három civil szervezet bemutathatja ötleteit, a támogatók pedig eldönthetik, melyikre adományoznak pénzt.

Meghívásos pályázat

Képes Norbert, a Térerő Közösségi Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, meghívásos pályázatot hirdettek, amin keresztül 15 civil szervezetet szólítottak meg.

Közülük 11-en adtak be pályamunkát, és ebből választottak ki hármat, amire adakozhatnak a helyi vállalkozók.

Az egyik a Városi séták, aminek célja a történelmi Avas értékeinek bemutatása interaktív eszközökkel.

A program újszerűsége abban rejlik, hogy a tabletek mint információhordozó eszközök önálló kutatásra adnak lehetőséget.

Így az Avasi ősember kultúra, a kilátó, az Avasi pincék, a Műemlék temető, az Avasi Református Templom és harangtorony, a Herman Ottó Múzeum, azaz hat állomás mindegyikéhez szöveges file-ok, filmek és képi információk tartoznak.

A Borsodi Mellrákinfó Egyesület önkéntes tagjai segíteni szeretnének azokon, akik ezzel a betegséggel küzdenek.

Preventív programjaikkal azért harcolnak, hogy a betegség minél korábban felismerhetővé váljon.

A projekt kapcsán elsősorban a fiatalokhoz szeretnének eljutni, mert helyzetük még veszélyesebb, hiszen azt gondolják, hogy őket ez a betegség még nem érintheti, de a statisztikák ennek ellentmondanak.

Legfőbb célkitűzésük, hogy bekerüljenek a köztudatba, eljussanak az érintettekhez és időben tudjunk segítséget nyújtani.

A fotósorozattal és kiállítással szeretnék ledönteni azt a falat, ami nagyon sokszor a rákos megbetegedéseket, betegeket övezi.

És a harmadik…

Az Egy Maszk drámaműhely társulati tagjai főként a Miskolci Egyetem hallgatóiból kerülnek ki.

Tevékenységeikkel az általános iskolai és a gimnazista diákokat, egyetemista hallgatókat, valamint a szépkorúakat is meg kívánják szólítani a színház és a drámapedagógia eszközeivel.

A művészet eszközeivel szeretnének gondolatokat ébreszteni és örömöt adni korosztályuknak és más generációknak.

Céljuk a gim­nazisták megszólítása a fórumszínház technikáival, és az általuk színpadra állított darabok bemutatásával, amelyek rendhagyó módon csempésznének irodalmat és szórakozást a miskolci fiatalok és szépkorúak életébe egyaránt.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában