Helyi közélet

2017.05.28. 19:13

Kalitka

<em>Mindkét gyermekem kamaszkorba lépett, vagy már régóta ott is van, ezért az életükben jelentős szerepet játszik a bulifaktor. Az egész nyárra jól behatárolható, mikor merre szeretnének fesztiválozni. Mert jól akarják érezni magukat. </em>Bánhegyi Gábor írása.

Mindkét gyermekem kamaszkorba lépett, vagy már régóta ott is van, ezért az életükben jelentős szerepet játszik a bulifaktor. Az egész nyárra jól behatárolható, mikor merre szeretnének fesztiválozni. Mert jól akarják érezni magukat. Bánhegyi Gábor írása.

Valamennyien így vagyunk ezzel. Szeretnénk biztonságban, kiegyensúlyozottan élni. Ami önmagában nem garancia arra, soha nem ér minket semmilyen baleset, egy egészséges tudatú ember tisztában van azzal, véges az életünk, csak jó lenne minimalizálni a veszélyhelyzeteket, hogy minél tovább ki tudjuk nyújtani ezt a végességet. Nincs annál rosszabb, amikor a biztonságérzetünk múlóban van. Amikor nem a pénztárcánk szűkössége mondat velünk vissza egy tervezett kirándulást, kiruccanást, hanem a félelemérzet, mi van akkor, ha egy fanatikus éppen ott és akkor akar elkövetni egy a mi számunkra teljesen értelmetlen merényletet, ahol az elkövető szemében mindegy, férfi, nő, gyerek az áldozat, a minél nagyobb szám a cél, a többi mellékes.

Szülőként nem foszthatom meg ilyen félelmek miatt a gyerekeimet a szórakozástól. Nem zárhatom kalitkába őket. Nem is kell. A félelem magvai már csíráznak bennük is. Fontolgatnak. Ha a merényleteknek ez is a célja, akkor ezt már sikerült elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában