Helyi közélet

2017.05.05. 15:02

Határokon átívelő együttműködés

Miskolc -  Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Nagyváradi Egyetem Jogtudományi Karával és a Bihar Megyei Jogtanácsosok Rendjének Egyesületével (kamara) a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Miskolc -  Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Nagyváradi Egyetem Jogtudományi Karával és a Bihar Megyei Jogtanácsosok Rendjének Egyesületével (kamara) a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Több lehetőség

A két egyetem között már évek óta jó az együttműködés, amely nem merült ki az aktív Erasmus-kapcsolatokban, hanem időközben két tanulmánykötet is elkészült, sőt már a harmadik is előkészítés alatt áll, és több román partnerintézmény által szervezett nemzetközi konferencián is képviseltette magát a miskolci jogi kar. A mostani megállapodástól a felek nemcsak a kutatási, pályázási aktivitás erősödését várják, de a diplomaszerzést követő, az EU által támogatott gyakornoki lehetőségek körének bővülését is.

A megállapodást miskolci részről dr. Farkas Ákos dékán és Csemáné dr. Váradi Erika dékánhelyettes méltatta és írta alá, míg a Nagyváradi Egyetem részéről dr. Diana Cirmaciu dékánhelyettes, a Bihar megyei kamara oldaláról pedig dr. Ioana Sasu-Sbarciog. Mint elhangzott, fontos a jogászképzésben és szakmában, hogy határokon átívelő együttműködések jöjjenek létre. Az egyetemeknek minden lehetőséget meg kell ragadniuk ahhoz, hogy biztosítsák a hallgatók megfelelő hozzáférését a tudáshoz, és nyitni tudjanak a társadalom felé.

Az esemény rangját tovább emelendő a miskolci jogi kar erre az időpontra szakmai konferenciát is szervezett, „Az európai büntetőjog aktuális kérdései” címmel, amelyen az érintett két szervezet képviselői is előadást tartottak. A szakmai konferencia az Igazságügyi Minisztérium a jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósult meg, melyben a Miskolci Egyetem oktatói és hallgatói az európai büntetőjoggal kapcsolatban végeztek kutatásokat.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában