Helyi közélet

2017.05.30. 08:35

„Ez egy hivatás” - Ápolók vették át bizonyítványukat Miskolcon

Miskolc - 38-an vették át okleveleiket a „Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programban” a Semmelweis és a megyei Kórházból.

Miskolc - 38-an vették át okleveleiket a „Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programban” a Semmelweis és a megyei Kórházból.

Lezák Judit, a megyei kórház szülészetén, egészen pontosan az újszülöttrészlegén dolgozik. Hat­évesen műtötték, és nagyon tetszett neki a kórház világa, ráadásul egészségügyben tevékenykedők is vannak és voltak a családban, azaz nem volt kérdés, hogy milyen hivatást választ.

Fontos az ismeretek bővítése

– Az osztályban tizenhatan vagyunk, és átlagban 20-30 éve dolgozunk a kórházban, csak a régi szakképesítésünk nem fért bele a mai oktatási rendszerbe. Elavult volt és ezért kellett elvégeznünk ezt a képzést – mondta Judit, aki hétfőn kollégáival átvehette bizonyítványát. – Az egészségügyben napi szinten vannak változások, haladni kell a korral, ezért fontos a tanulás, az ismeretek bővítése. De empatikus készséggel is kell rendelkeznie a jó ápolónőnek, kedvesnek kell lenni, ám a legfontosabb az, hogy szeresse a munkáját és az embereket, akikkel dolgozik. Ez egy hivatás. Nem tudnék mást csinálni!

Hétfőn a gyakorló ápolói, illetve csecsemő- és gyermek­ápolói szintből vizsgázottak vehették át okleveleiket, amivel a második szakasza kezdődik meg a képzésnek, így 2018 decemberéig OKJ ápoló és OKJ csecsemő- és gyermek­ápolók lesznek a munkatársak.

Dr. Tiba Sándor főigazgató elsőként megköszönte az ápolóknak azt, hogy munkájuk mellett vettek részt a képzésben.

– Az egészségügyi szakma nemcsak az orvoslásból áll, hanem többek között az ahhoz kapcsolódó ápolás szakmából is – hangsúlyozta, majd Nyilas Judit ápolási igazgatóval átadta a bizonyítványokat.

A pályázat részeként a tanulók egyébként havonta mintegy 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek, de ezen összegeket háromhavonta egy összegben kapják meg. Ezzel együtt a küldő osztályok szintén havi 30 ezer forintos helyettesítési díjat tudnak szétosztani a munkatársak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában