Helyi közélet

2017.05.04. 08:12

Egyelőre a férje helyett csak a telefonjával élhet a miskolci nő

Miskolc - Tavaly szeptemberben házasodtak össze, azóta csak ötször találkozhattak.

Miskolc - Tavaly szeptemberben házasodtak össze, azóta csak ötször találkozhattak.

Van egy miskolci lány, aki egy tunéziai férfihoz ment feleségül. De csak másfél havonta találkozhatnak, hiszen a férj nem jöhet Magyarországra, a hatóságok szerint ugyanis érdekházasság köttetett. A fiatalok hiába szeretik egymást, egyelőre több időt töltenek a telefonjukkal, mint együtt. A mobilt mindenhova viszik magukkal, és szinte félóránként hívják egymást, hogy megmutassák, éppen mit csinálnak, hol vannak, és kivel. A bürokráciának köszönhetően most csak így tudnak együtt lenni, így tudnak jelen lenni egymás életében. Lapunk megkereste a feleséget, Soltész Gabriellát, aki szívesen mesélte el, hogy az elmúlt két évben hogyan változott meg az élete. Persze a szerkesztőségbe is „hozta magával” férjét, Skype-on folyamatosan kommunikáltak.

Amikor hazaérek, az első éjszaka felriadok, keresem Wilit. Soltész Gabriella

„2015 májusában az unokatestvéremmel mentem nyaralni Tunéziába, és a szállodában találkoztam Wilivel, a későbbi férjemmel. Ő ott volt animátor” – kezdte Gabriella. Akitől megtudtuk, véletlen, hogy akkori párja, akivel hat évig alkottak egy párt, akkor éppen nem ment vele.

A szállodai animátor elkísérte a lányokat szórakozóhelyekre, jelét adta, hogy Gabriella tetszik neki, de ennél több nem történt. Telefonszámot cseréltek, és folyamatosan tartották a kapcsolatot. Eleinte a Google Fordító segítségével kommunikáltak, de ma már az angol a közös nyelvük.

Érdemes folytatni

A lány, miután hazajött, egy hónap múlva szakított korábbi párjával. „Természetesen voltak kétségeim, de valamiért vonzott Wili. A családom is féltett az arabokról alkotott sztereotípiák miatt. De mindennek ellenére augusztusban visszamentem Tunéziába, akkor már a mostani férjem miatt. Randevúztunk, bemutatott a családjának, akik örömmel, szeretettel fogadtak. Két hetet voltam kint, de már novemberben újra mentem. De később azt éreztem, ezt a távkapcsolatot nem tudom folytatni, szakítani akartam, de Wili meg­győzött, érdemes folytatni. Ez olyan jól sikerült, hogy 2016 szeptemberében megtartottuk az esküvőt. Azóta ötször találkoztunk, két hetekre. De napi 24 órában beszélünk Skype-on, a lényeg, hogy folyamatos élőkapcsolat legyen köztünk. Mondhatom, két éve nem alszom rendesen” – mesélte Gabriella.

Maximálisan támogatják

Az elmúlt évben Gabriella családja is megismerte Wilit és szüleit, és megnyugodtak, hogy lányuknak jó férje lett. A család maximálisan támogatja őket abban a küzdelemben is, amit éppen a hatóságokkal folytatnak, hogy a házaspár végre együtt lehessen Magyarországon. „Februárban voltam kint utoljára, akkor már úgy jöttem haza, hogy legközelebb már Wili jön hozzám. Mert úgy volt, márciusban megkapja a vízumot. Minden papírunk megvolt, de elutasították a kérelmet, arra hivatkozva, hogy a miénk érdekházasság. De ha nem engedik, hogy ő idejöjjön, én költözöm ki hozzá” – mondta Gabriella.

„A repülőtéri búcsúzás mindig nehéz, azt nem kívánom senkinek. Amikor hazaérek, az első éjszaka felriadok, keresem Wilit. A sors valamiért őt küldte elém…ezért nem adjuk fel, újra és újra beadjuk a kérelmet, és harcolunk, hogy együtt élhessünk” – jelentette ki Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában