Helyi közélet

2017.05.19. 10:52

500 adag meleg ételt osztottak ki Miskolcon

Miskolc - A CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata osztott ételt csütörtökön Miskolcon.

Miskolc - A CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata osztott ételt csütörtökön Miskolcon.

2015 decembere óta osztunk rendszeresen meleg ételt a rászorulóknak Budapesten.

Tavaly ismerkedtünk meg Bús Katalinnal, aki azóta a CEDEK egyik önkéntese, és rendszeresen küldünk adományokat Miskolcra – nyilatkozta Szilágyi Nóra, a CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálat vezetője az Újgyőri főtéren.

– Időközben Fuchs Joshua rabbi és családja is Miskolcra költözött, így egyértelmű volt, hogy a következő lépés nekünk a borsodi régió lesz.

Ennyi emberre? Erre számítottak? – kérdeztük.

– Mondhatni rutinosak vagyunk az ételosztásban, jövő héten is lesz, hiszen minden hónap utolsó szerdáján osztunk Budapesten – válaszolta Szilágyi Nóra. – Az empátia, a türelem a legfontosabb, és azt hirdetjük, hogy nemre, korra, vallásra való tekintet nélkül segítünk, valamint vendégeinknek lelki táplálékot is adunk.

A szervezet önkéntesei nem mellékesen ötszáz adag kóser marhahúsos pusztapörköltet és friss kenyeret osztottak ki, mellé pedig teát és gyümölcsöt tálaltak.

– Jobb adni, mint kapni! – jelentette ki az ételosztáson Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, az Európai Ügyek Bizottságának tagja, a Külügyi Bizottság tagja, aki önkéntesként volt jelen az eseményen.

Együtt erősebbek

– Tavasszal volt egy konferenciám, és a CEDEK részéről is voltak női önkéntesek, jó kapcsolatban vagyunk. Nem volt kérdés, hogy eljövök segíteni, ráadásul a Nő a Siker Alapítvány is itt van. Vannak azért rászorultak, a segítség minden időben jól jön, télen is, nyáron is. Szervezünk hasonló akciót az Avasra, ami nagy szervezettséget igényel. Együtt, partnerségben erősebbek vagyunk.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában