Helyi közélet

2017.03.19. 15:57

Interjú: CocoTia

Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal énekesnő CocoTia volt, aki mesélt nemrég megjelent új daláról, és terveiről is az olvasóknak.

Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere a fiatal énekesnő CocoTia volt, aki mesélt nemrég megjelent új daláról, és terveiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél év?

CocoTia: El sem hiszem, hogy egy évvel ezelőtt még a négy fal között keményen készültünk az első megjelenésemre és énekórák ezreire jártam. Azóta megjelent a debütáló dalom a "Speed of Light", amit több százezren megnéztek és játszott több rádió, zenei tv csatorna is. Ezt követően nem sokkal megjelent a legfrissebb dalom az "Out of Touch", aminek szintén nagyon pozitív visszhangja van. Nagyon öröm számomra, hogy a közönség szeret és várják az új dalokat, most már magyar nyelven is. A debütálás óta még keményebben dolgozok, hogy a közönség minél szélesebb körben megismerjen és minél jobb dalokkal tudjak előrukkolni viszonylag rövid időn belül. Így a napjaimat a folyamatos felkészülés, stúdiózás, zeneszerzés, éneklés teszi ki.

Béres Szabi: Mit lehet tudnunk az "Out Of Touch" című dalodról?

CocoTia: Nem meglepő ha azt mondom, hogy most ez a dal áll hozzám a legközelebb. Maga a dal megírásának az ötlete már régebbre nyúlik vissza, körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtünk el rajta dolgozni Vekonyzal. Barátok is vagyunk így könnyen és jó hangulatban ment a dal írása, ami különösen jót tett a feléneklésnél és a dal hangulatának megálmodásakor. A dal maga a reménytelen vágyakozásról szól, amit pozitív aspektusban valósítottunk meg a klipben. Mindig úgy szeretek egy dallal foglalkozni, dolgozni, hogy az, az akkori adott lelki állapotomat tükrözze, így lesz hiteles és érzéssekkel teli az ének maga. Ebben az időszakban éppen a reménytelen vágyakozás jellemzett így a dal legfőbb sajátossága a sejtelmesség, a misztikusság amit egy pörgős deep house köntösbe öltöztettünk. A klip egyedisége, hogy különleges fénytechnikát alkalmaztunk benne. Különböző színhatásokkal tettük különlegessé, látványossá, ahhoz hogy a néző úgy érezze három percre kiszakadt a valóságból. Több helyszínen, több ruhaszettben lehettem a klipben ami még érdekesebbé tette azt. A klip másik különlegessége, hogy két kamerával egyszerre lett felvéve, így több szögből is ugyanaz a jelenet látható. A gyártásvezető és a klip koncepciójának a kitalálója ezúttal is én voltam, ami az egyik legizgalmasabb feladat.

Béres Szabi: Tudni lehet rólad,hogy sokat stúdiózol,albumban gondolkodtok?

CocoTia: Igen! Nagyon szeretnék egy albummal kijönni év végéig. Ez számomra is fontos és a hallgatóságnak is. Ez a lemez egy hosszú út gyümölcse lesz, amit már most nagyon várok! Igyekszem minél több zeneszerzővel együtt dolgozni a lemezen, hogy változatos dalok születhessenek. Amerikából, Svédországból is készülnek majd dalok a lemezre, ami különösen színvonalassá tudja majd tenni azt. Én magam is változatos vagyok és szeretek több stíluson belül mozogni. Így ez a lemez egy tökéletes kép lesz majd rólam.

Béres Szabi: Magyar nyelvű dalok mikorra várhatóak?

CocoTia: A következő dalom már magyar lesz! Ez nekem is pont olyan fontos, hogy magyarul énekeljek, mint ahogy a közönségnek is. Sokan mondták az elmúlt időben, hogy szeretnének magyar nyelvű dalokat is hallani tőlem, ami evidens is. Hiszen egy magyar szívet, magyar nyelven keresztül lehet megérinteni. Ehhez tartva magam, igyekeztem tartalmat ültetni a soron következő magyar nyelvű dalokba. Remélem a közönségnek is tetszeni fog.

Béres Szabi: Mit tervezel még idén?

CocoTia: Idén az első számú projektem a lemez. Most ez teszi ki a mindennapjaimat. Ez éltet, és persze az, hogy mindig tudjak valami újat mutatni magamból a sorra megjelenő dalokon keresztül. Ezen felül persze fellépéseket is vállalok.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában