Helyi közélet

2017.01.07. 08:22

Belügyminiszteri levél: lesz rabkórház Miskolcon

Budapest, Miskolc - Pintér Sándor levele tett pontot a miskolci börtönkórház körüli mizéria végére.

Budapest, Miskolc - Pintér Sándor levele tett pontot a miskolci börtönkórház körüli mizéria végére.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakció­vezetője, a párt szóvivője pénteken a miskolci városháza előtt tartott sajtótájékoztatón bocsátotta közre azt a levelet, amely Pintér Sándor belügyminiszter dr. Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő „Fog-e rabkórház épülni Miskolcon?” című, írásbeli választ igénylő kérdésére adott válaszát tartalmazza. Az elmúlt napokban a miskolci rabkórház ügyében kirobbant politikai színezetű vita miatt a belügyminiszteri levélből a képviselői kérdésre adott választ szó szerint közöljük.

Ezt írja a belügyminiszter

„A kormány a meglévő rabkórház kiváltását tervezi egy új Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ létrehozásával . A 1125/2016 . (III. 10.) Kormányhatározatban foglalt, a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságát megszüntető férőhelybővítési folyamat keretében (a kormányhatározatról lapunk pénteki számában részletesen írtunk – a szerk.) a kormány előirányzatot biztosít a miskolci B.-A.-Z. Megyei Kórház területén található használaton kívüli szülészet-nőgyógyászati épület átalakítására. A megvalósítás tervezett időpontja 2018. év vége.”

Ez a belügyminiszteri kijelentés pontot tesz a találgatások végére.

Jakab Péter a sajtótájékoztató keretében felszólította dr. Kriza Ákos polgármestert és Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt, hogy „szedjék végre össze a bátorságukat, és közöljék a rabkórházzal kapcsolatos álláspontjukat”. A politikus közölte: a megye és Miskolc betegellátásának biztonsága érdekében a Jobbik továbbra is a rabkórházról szóló döntés visszavonását sürgeti, ezért arra kérik a miskolci közgyűlést, szavazzák meg a Jobbik erről szóló határozati javaslatát.

Rendkívüli közgyűlést akarnak

Az MSZP közleményében továbbra is azt követeli, hogy dr. Kriza Ákos polgármester azonnali hatállyal hívjon össze rendkívüli közgyűlést. A közgyűlésen adjon számot arról, mióta tud a rabkórház létrehozásáról, s arról, ő maga, illetve a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja-e a beruházást. A közgyűlés éljen felterjesztési jogával, s tiltakozzon a kormánynál a miskolci rabkórház létrehozása ellen. A közgyűlés írjon ki véleménynyilvánító népszavazást a rabkórház ügyében.

ÉM-SZB



Miskolc - A miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója szerint semmiféle miskolci börtönkórház létesítéséről nem született kormányhatározat, így nincs szükség semmiféle rendkívüli közgyűlés összehívására.

Miskolc - A múlt év vége óta politikai üzenetváltás zajlik a börtönkórházról Miskolcon.

Miskolc, Budapest - A beruházás tervezési szakaszban van, az átadás várható időpontja 2018 vége.

Miskolc - A szocialisták szerint népszavazást kellene tartani a miskolci börtönkórházról.

Miskolc - Az MSZP miskolci szervezete helyi népszavazás kiírását kezdeményezi azért, hogy a miskolciak döntsenek arról, hogy a város megyei kórházába telepítsék-e át a büntetés-végrehajtás központi egészségügyi intézményét, azaz a tököli rabkórházat.

Miskolc - A Jobbik ellenzi, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét, központi kórházát Miskolcra költöztessék.

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtönkórház Miskolcra helyezéséről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában