Helyi közélet

2016.12.17. 09:50

Interjú: Totpeti

Miskolc, Ózd - Béres Szabi beszélgető partnere a népszerű rádiós/lemezlovas Totpeti volt, aki mesélt a kezdetekről és az idén 25 esztendős rezidenciájáról, (RIO Disco) ahol immáron 19 éve szórakoztatja a közönséget minden hétvégén.

Miskolc, Ózd - Béres Szabi beszélgető partnere a népszerű rádiós/lemezlovas Totpeti volt, aki mesélt a kezdetekről és az idén 25 esztendős rezidenciájáról, (RIO Disco) ahol immáron 19 éve szórakoztatja a közönséget minden hétvégén.

Béres Szabi: Mikor és hogyan kúszott be a zene az életedbe?

Totpeti: Egy szép, 1974-es nyári napon, a szüleim nyaralásán valahol Siófokon, kb. akkor és ott fogantam :) Tulajdonképpen a zene az egész életem végigkíséri. Már óvodás koromban tudtam, hogy kell nyomkodni az akkori kezdetleges fényvezérlő gombjait, mondta is apukám, hogy "ritmusra fiam, ritmusra". Két kézzel kellett nyomnom, egyel nem bírtam :) Akkoriban még a Boney M volt a menő, meg a Dschinghis Khan...

Béres Szabi: Az idén "25" esztendős ózdi Rio disco rezidens lemezlovasa vagy 97-óta, mit lehet tudnunk a clubról, az ottani munkádról, és a közelgő születésnapi buliról?

Totpeti: 1997. december 5-e péntek volt ott az első napom. Mondhatni a második otthonom. A klub még ma is az ország egyik legszebbike, és az is biztos, hogy a legöregebb. De ez csak a patináját jelenti, mert ugyanakkor a legmodernebb is. Nehéz pár mondatba megfogalmazni, milyen élmények értek ott az elmúlt majd 20 év alatt. Sőt, inkább 25, hiszen a kezdetektől jártam oda szórakozni is. Tökéletes hely, kiváló hang és fénytechnikával, jó programokkal, és fantasztikus közönséggel. Sok generációt szórakoztattam már..., akiket pl. az elején, azoknak ma már a gyerekeit is. Titkon azt remélem, hogy a szülinapon együtt jönnek majd el megünnepelni ezt a nem akármilyen hazai, diszkótörténelmi jubileumot.

Béres Szabi: Szerinted mi a titka annak, hogy ma Magyarországon egy vidéki városban ennyi idő után is professzionálisan tud működni egy ekkora club?

Totpeti: Több dolog is, ami közül kiemelném, hogy egy tulajdonosa van, Stijacic Raso és családja. Ők nem csak vállalkozásként, hanem otthonként kezelik a helyet. Mindig szépítgetik és technikailag is fejlesztik. Nem egy lelakott hely, gyönyörűen rendben van minden sarka. Egy kis - akarom mondani nagy - ózdi ékszerdoboz! Aki lejön, mindenki csak ámul, bárhol a világon megállná a helyét.

Béres Szabi: Zenei fronton várható-e a jövőben saját "Totpeti" megjelenés?

Totpeti: Jelen pillanatban átalakulóban vagyok. Van egy belső késztetésem, amiről egyelőre még nem beszélnék, de nemsokára mindent elárulok.

Béres Szabi: Tervek 2017-re?

Totpeti: Ugyanazt tudnám elmondani, amit az előző kérdésre. De a titok, már nem sokáig titok :)

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában