Helyi közélet

2016.11.12. 08:55

Télre, hóra, jégre most is felkészültek Miskolcon

Miskolc - November 15-én elindul a megyeszékhelyen a hóeltakarítási és síkosságmentesítési diszpécserszolgálat.

Miskolc - November 15-én elindul a megyeszékhelyen a hóeltakarítási és síkosságmentesítési diszpécserszolgálat.

E hónap közepétől egészen jövő március idusáig Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közreműködésével a téli síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatok ellátásához hóügyeleti diszpécserszolgálatot működtet a városüzemeltetési közszolgálatatás keretein belül.

Tíz munkagép készenlétben

Ennek megfelelően az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak gépi hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit a hóügyelet diszpécserszolgálata irányítja és szervezi, magát a feladatot pedig – közbeszerzési eljárás eredményeként – a MiReHuKöz Kft. látja el 10 speciális munkagéppel.

A tevékenységet elsősorban a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint az MVK gépjárművezetőitől kapott jelzések alapján végzik el, mert elsőként minden esetben a nagyobb forgalmú, a közösségi közlekedés által érintett utakat síkosság-mentesítik. Amikor a kiemelt útvonalak már jól használhatók, kezdődhet meg a gyűjtőutak, a meredek utcák és a forgalmasabb mellékutak megtisztítása.

A közterületek síkosságmentesítését a közmunkaprogram keretében foglalkoztatott munkatársak segítségével és a társaság tulajdonában lévő kisgépekkel végzi el a Városgazda Kft. A munka szervezésekor elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, a lépcsők, rámpák, valamint a villamos- és buszmegállók.

Környezetbarát anyagok

Mint megtudtuk, a síkosságmentesítésnél minden esetben engedélyezett és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő szóróanyagot használnak. Így például a főutcán környezetbarát ásványi anyagot és homokot, Lilla­füreden és Miskolctapolcán homokot, a város más részein útszóró só és homok keverékét használják.

A napokban 134 helyszínre szállítják ki a síkosságmentesítéshez használandó anyaggal feltöltött tárolóedényeket. Ezeket jól megközelíthető, forgalmas közlekedési csomópontokban helyezik el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában