Helyi közélet

2016.08.05. 22:43

VI. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál - Az idén is keresik a legjobb lecsót

Miskolc - Augusztus 6-án, szombaton rendezik meg immár hatodszor a Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált a Csanyikban.

Miskolc - Augusztus 6-án, szombaton rendezik meg immár hatodszor a Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált a Csanyikban.

A lecsót sokan, sokféleképpen készítik, hogy mi kerül az ételbe, vagy éppen mivel tálalják, annak csak a fantázia szabhat határt. Az elmúlt években a miskolciak megmutathatták, milyen is a jó lecsó, hiszen az idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivált, ahol az alaprecepten túl kell valami plusz is, amivel a versenyzők megnyerhetik a zsűri tetszését. Erről Kandik Ferenc, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és környéke régiójának tagja, a fesztivál szakmai zsűrijének vezetője beszélt a keddi sajtótájékoztatón. Azt is elmondta, a szombaton megrendezendő Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválon a szakmai zsűri figyel a darabolásra, fűszerezésre, pirításra, párolásra, tálalásra is.

– A lecsófesztivál egy klasszikusan családi, baráti program, amely nem csupán a városunkba látogató turistáknak szól, sokkal inkább a miskolciaknak – ezt Nagy Julianna, a TDM vezetője mondta. Kiemelte azt is, színes programok, koncertek, táncbemutatók várják a vendégeket szombaton a Majális-parkban.

Dr. Csiszár Miklós jegyző hangsúlyozta, a fesztivált civilek hozták létre, a miskolci önkormányzat azonban támogatja a rendezvényt. A jegyző már évek óta vállalja a rendezvény fővédnökségét, a hivatal pedig minden évben – így az idén is – indít csapatot is a versenyen. „Miskolc egy fesztiválváros, és a programok sorába méltóképp illeszkedik a lecsófesztivál” – fogalmazott.

Lecsófesztivál: gazdag program

A hagyományos gasztronómiai programokra az Észak-Magyarország mellett a Szuperinfó, a miskolci polgármesteri hivatal, a DMA Club, a DVTK egykori Aranycsapata és az Öregfiúk is ajánlottak fel kupákat, ugyanakkor a versenyző csapatok között ismét értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők. Újdonság, hogy a DVTK egykori legendás Aranycsapata mellett az Öregfiúk is neveznek, és meglepetéssel is készülnek. Érdekes látványosságnak ígérkezik, hogy a Borsodi Motoros Egyesület is bemutatkozik a rendezvényen.

A gasztronómiai versennyel párhuzamosan amatőr kutyaszépségverseny, extrém vidámpark, kapura rugó verseny, kamabajnokság, trabantos találkozó, ingyenes színpadi műsor és különböző interaktív programok várják a kilátogatókat.

ÉM-NSZR


Információk

Délelőtt 10 órától lezárják a Csanyikba felvezető utat, a helyszín csak a hátsó úton közelíthető meg, illetve félóránként indítanak nosztalgia­buszokat.

A lecsófesztiválon dél és délután 4 óra között véradásra is lesz lehetőség.


Lecsófesztivál az Északkal

A VI. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztiválhoz kapcsolódó játékunkon az alábbi szerencsés olvasóinkat sorsoltuk ki.

1 adagos pecsenyejegyet nyertek: Atkári Erzsébet (Emőd), Mészáros Pálné (Kesznyéten), Soltész Lászlóné (Onga), Szabóné Papp Judit (Miskolc), Váradi Béláné (Miskolc).

2 adagos lecsójegyet nyertek: Nagy Ferenc (Miskolc), Schalkház Attila (Miskolc), Siposné Nándori Eszter (Miskolc), Szadai János (Prügy), Szolomájer Imre (Miskolc).

A sorsoláson azok vehettek részt, akik helyesen válaszoltak kérdésünkre, s a meg­adott határidőig eljuttatták a játékszelvényt kitöltve szerkesztőségünkbe vagy a szükséges adatok megadásával a [email protected] címre.

Nyerteseinknek ezúton gratulálunk, nyereményüket augusztus 3–5. között vehetik át az Észak ügyfélszolgálatán 8.00–15.00 óra között (Miskolc, Zsolcai kapu 3.).

Nyereményüket az augusztus 6-i fesztiválon válthatják be a Majális-parkban.

Bővebb információ a Civilek a Turizmusért Egyesület sátránál.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában