Helyi közélet

2016.08.26. 08:07

Új színekkel a CineFesten

Miskolc - A rendezvény programjainak a Művészetek Háza nyújt otthont, a belépés ingyenes.

Miskolc - A rendezvény programjainak a Művészetek Háza nyújt otthont, a belépés ingyenes.

Új programstruktúrával, erősebb versenyszelekcióval és változatosabb szekciókkal jelentkezik a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a rendezvény szeptember 9-én kezdődik.

Mint már beszámoltunk róla, 18 nagyjátékfilm száll versenybe a fesztivál fődíjáért, az alkotások sok-sok nemzetközi sztárt vonultatnak fel. A fesztivál díszvendége pedig az Oscar-díjas filmszínész, Juliette Binoche lesz.

Az idei nagyjátékfilmes versenyprogramba tizen­nyolc mű került be. Olyan hiánypótló alkotások vannak közte, mint a Sundance nagy szenzációjaként megismert Az ember, aki mindent tudott (Swiss Army Man), az új-zélandi Taika Waititi rendezte Vademberek hajszája vagy a neves amerikai rendezőnő, Kelly Reichardt legújabb munkája, az Egyes nők. A magyar színeket a versenyben Hajdu Szabolcs képviseli az Ernelláék Farkaséknál című alkotásával, de az Anca Miruna Lazarescu rendezte Utazás apánkkal is magyar kisebbségi koprodukció.

Erősebb lesz

Az elmúlt éveknél erősebb lesz a Kitekintő/Open Eye című szekció: olyan címek vannak a programban, mint a bosnyák Danis Tanovic új mozija, a Halál Szarajevóban, Whit Stillman kosztümös szuperprodukciója a Szerelem és barátság, illetve a legendás Paul Verhoeven, az Elemi ösztön folytatásként is felfogható Elle című abszurd thrillere, mely a CineFest zárófilmje is egyben. Magyarok is találhatók a Kitekintőben, az eddig csak forgatókönyvíróként ismert Tasnadi István debütje, a MEMO, illetve egy amerikai koprodukció, a Fiú a vonaton, melynek egyik főszerepét Tóth Barnabás alakítja.

Szintén új színt hoz be a programba a MusicDocs szelekció, melynek keretében láthatjuk Thorsten Schütte zseniális dokumentumfilmjét Frank Zappáról, illetve Bereczki Csaba Soul Exodusát, amely New York-i klezmer zenészekről mesél őszintén és átütő erővel.

A CineFest programja nyilvános, már most érdemes böngészni a fesztivál honlapját, és Facebook-oldalát. A rendezvény programjainak a Művészetek Háza nyújt otthont, a belépés – mint minden évben és így most is – ingyenes.

- ÉM-HM -


Miskolc - 18 versenyfilm közül választja ki a legjobbat a zsűri: sztárparádé a szereposztásban.

Miskolc - Míg tavaly Claudia Cardinale, az idén Juliette Binoche Oscar-díjas francia filmszínésznő lesz a CineFest vendége, írtuk még júliusban. Azóta sok minden kiderült az idei miskolci filmfesztiválról, például az, hogy 18 híresebbnél híresebb film indul a fődíjért. A tíz napon át tartó filmmustra szeptember 9-én kezdődik.

Budapest/Miskolc - Tizennyolc alkotás szerepel a nagyjátékfilmes versenyprogramban a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet szeptember 9. és 18. között rendeznek meg - közölték az MTI-vel kedden a szervezők, akik új programstruktúrát, erősebb verseny szelekciót és változatosabb szekciókat ígérnek az idei mustrára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában