Helyi közélet

2016.08.18. 09:32

Ki a felelős a súlyos következményű balesetért?

Miskolc - Munkáltatója szerint szabálytalanul használta a tésztakeverőt Koscsó Richárd.<code>

Miskolc - Munkáltatója szerint szabálytalanul használta a tésztakeverőt Koscsó Richárd.

Portálunkon több alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy jó pár héttel ezelőtt súlyos – egyik karjának elvesztésével járó – balesetet szenvedett a munkahelyén, egy pékségben a miskolci Koscsó Richárd. A fiatalember ügyvédje a baleset után bejelentette, hogy – természetszerűleg – kártérítési igényért folyamodnak a munkáltatóhoz és – ha kell – a bírósághoz.

Dolgozni akar

Richárd – az Észak-Magyarországnak nyilatkozva – elmondta, hogy karja elvesztése után az addig természetes tevékenységek is nehézzé váltak. Meg kell tanulnia például bal kézzel írni. Büszkén mesélte, hogy takarítani és sepregetni már tud, mert nem szeretné, ha minden házimunka a feleségére hárulna. Azt is elárulta kollégánknak, hogy a balesetet szeretné minél hamarabb elfejteni, de nyilván ez nem lesz egyszerű.

Richárd azt mondta, nem emlékszik rettenetes fájdalomra, csak arra, hogy sokkot kapott és ordibált. Miután a gép letépte a karját, még volt annyi ereje, hogy a telefonján megírja a feleségének, mi történt. Aztán jöttek a mentők, mondta nekik, hogy altassák el, mert nem bírja. Mint mondta, olyan munkát keres magának, amelyet ilyen helyzetben is képes ellátni.

Tartalék gépről beszélnek

A felelősség megállapítása a hatóság feladata is. Koscsó Richárd munkáltatója, a Tanoda Kft. vezetése is szeretné tisztázni az ügyet. A Borsod Online-on megjelent nyilatkozatukban jelzik, hogy „a baleset teljes egészében közös tisztázásra szorul”. Úgy vélik, hogy „oktalan hadjárat” folyik ellenük. Közleményükben leírták, hogy az a gép, amelyen Richárd a balesetet elszenvedte, tartalék gépként funkcionált, s nem értik, hogy miért azon és miért nem a megszokott gépen kezdte el a munkáját. A balesetet okozó gépet „nem használjuk, éppen ezért volt betolva a sarokba, az áramkörből kiiktatva” – nyilatkozták. Látható, hogy az ügy részleteinek kibogozása egy részletes vizsgálat fel­adata.

ÉM-SZB


Miskolc - Munkaadója szerint súlyos hibákat követett el munka közben az a férfi, akinek egy miskolci pékségben leszakította a karját a tésztadagasztó gép még júliusban. A cég azután szólalt meg, hogy a szerencsétlenül járt férfi úgy döntött, bírósághoz fordul, mert szerinte munkaadóját terheli a felelősség a balesetért.

Miskolc - Mint köztudott, június hónap végén szenvedett a munkahelyén végtagvesztéssel járó balesetet Koscsó Richárd. A szerencsétlenül járt fiatalember kálváriája bejárta a médiát, balesetét részletesen taglalva, összegezve kártérítési igényét, valamint az életjáradékra is precízen kitérve.

Miskolc - Nem fizet a tésztaüzem a kétgyerekes édesapának, akinek munka közben egy tésztagyártó gép letépte a karját. A férfi ügyvédje szerint azért nem, mert nem volt biztosításuk, így nem akarják, hogy ez üzemi balesetnek tűnjön.

Miskolc - Koscsó Richárd lakásproblémája megoldódott, a jövő héten költözik családjával az új albérletbe.

Miskolc - Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.

Miskolc - Az utcára kerülhet családjával az a 26 éves miskolci férfi, akinek egy dagasztógép szakította le a karját egy sütő üzemben három hete. Eddig albérletben laktak, de a miskolci lakást eladják, nekik pedig menniük kell. Még nem tudják hová.

Miskolc - Brutális munkahelyi baleset történt Miskolcon egy tésztagyárban. Koscsó Richárdnak egy dagasztógép tépte le az alkarját. A borzalmas balesetről ő, és ügyvédje, Lichy József beszélt a Mokkában. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas téma!

Miskolc - Letépte egy tésztakeverő gép egy férfi kezét Miskolcon. A 26 éves férfi azt mondja: amikor kinyitotta a gép tetején a rácsot, hogy egy fent ragadt tésztadarabot leszedjen, le kellett volna állnia a szerkezetnek. De nem így történt, a dagasztó becsípte az ujjait és végül a teljes kezét leszakította.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában