Helyi közélet

2016.08.08. 11:22

Aranyat és ezüstöt nyertek a Földes diákjai

Miskolc - Matematikából, informatikából, fizikából nyáron is remekelnek a földesista diákok.

Miskolc - Matematikából, informatikából, fizikából nyáron is remekelnek a földesista diákok.

Nyáron sem pihennek a Földes Ferenc Gimnázium legtehetségesebb diákjai, nemzetközi versenyekre járnak, és kiváló eredményeket érnek el. Erről Veres Pál, a gimnázium igazgatója számolt be lapunknak. Mint arról korábban írtunk, a legnagyobb szenzációt Gáspár Attila 10. osztályos diák érte el, aki aranyéremmel tért haza a Nemzetközi Matematika Diákolimpiáról (ilyen fiatalon ez ritkaságszámba megy), a napokban pedig Romániában versenyzett a Közép-Európai Nemzetközi Informatika Diákolimpián, ahol ezüstéremmel jutalmazták tudását.

Ifjú „fizikusok”

Azonban fizikából is jeleskedtek a földesista diákok, tette hozzá Veres Pál. Plaszkó Noel, a gimnázium frissen érettségizett diákja tagja volt annak a csapatnak, mely ezüstéremmel tért haza a 29. Ifjú Fizikusok Nemzetközi Bajnokságáról (International Youth Phyisicists Tournament, IYPT). Ez az eredmény is igazi szenzációnak számít, hiszen a magyar csapat 19 éve nem volt ott a legjobbak között. Itt egyébként nem szöveges feladatokat vagy egyenleteket kellett megoldani, hanem a való világból származó problémákra kellett fizikai megoldást találni. Az aranyérmet Szingapúr, Németország, Svájc és Tajvan vihette haza, az ezüstérmes csapatok: Kína, Új-Zéland, Szlovákia, Dél-Korea és Magyarország.

A gimnázium harmadik tehetséges diákja pedig Tompa Tamás Lajos, aki július 10-e és 17-e között Zürichben vett részt a 47. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián, ahol ezüstérmet szerzett. Az országok közötti, nem hivatalos pontversenyben a magyar csapat a 15. helyen végzett.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában