Helyi közélet

2016.08.02. 11:36

Albérletkeresőben: aki bátrabb volt, az is csak pár ezret nyert

Miskolc - Három hónapja hirdetem a lakásomat, eddig alig volt érdeklődő, az egyetemi ponthúzás után viszont nem győzőm a hívásokat – mesélte Pál, akinek az Avason van kiadó ingatlanja.

Miskolc - Három hónapja hirdetem a lakásomat, eddig alig volt érdeklődő, az egyetemi ponthúzás után viszont nem győzőm a hívásokat – mesélte Pál, akinek az Avason van kiadó ingatlanja.

Azt is elmondta, bízott benne, hogy az egyetemisták majd kiveszik, eddig minden évben ebben az időszakban sikerült albérlőt találnia. Ő egyébként elégedett a fiatalokkal, eddig még nem volt gond, vigyáztak a lakásra, ráadásul fizettek is rendesen, a szomszédok sem panaszkodtak rájuk.

Az ingatlanportálokon szétnézve már egy hónapja egyre több az olyan hirdetés, ami egyetemistáknak kínál kiadó lakást. Miskolcon ebből a szempontból az Avas kiemelt terület, hiszen közel van az egyetemhez, és olyan értékű lakásokat találnak a fiatalok, amelyek megfizethetőek számukra. Mindezt egy ingatlanértékesítési szakember mondta el lapunknak. Azt is, hogy a diákok többsége kivárt, csak a ponthúzás után kezdett el komolyabban albérletet keresni. A bátrabbak – folytatta –, akik biztosak voltak abban, hogy sikerül a felvételijük, már le is foglalták a lakásokat. „Ők talán pár ezer forinttal olcsóbban juthattak albérlethez, de igazából nagy szórás nincs az árak között, akik az egyetem környékén hirdetnek ingatlant, eleve drágábban adják, mert tudják, van rá igény” – magyarázta.

Többen osztoznak

A hirdetések közt szétnézve kiderült, 40 ezer forintos bérleti díj alatt csak kevés albérletet találunk. Ennyibe kerül ugyanis egy közel 30 négyzetméteres lakás havonta Miskolcon. De találtunk jóval százezer forintos havi díjért hirdetett ingatlanokat is. A hirdetőt felhívtuk, és elmondta, ez az összeg elsőre ugyan sok, de általában több diáknak adják ki a házat, így az összeget eloszthatják maguk közt.

ÉM-NSZR


Budapest - A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően máris megugrott az érdeklődés a fővárosi kiadó lakások iránt: az Otthontérkép adatai szerint 22 százalékkal nőtt az ezt célzó keresések száma az elmúlt néhány napban. Az ingatlankeresési portál legfrissebb elemzéséből az derül ki, hogy a szobabérlet lehet a leghatékonyabb választás a diákok számára, a legjobban pedig azok járhatnak, akik egy többszobás otthont bérelnek ki a főváros egy kevésbé frekventált kerületében.

Biztonság, jó közlekedés, alacsony rezsi, elfogadható ár. Sokszor látjuk ezeket a kifejezéseket, ha kiadó albérleteket kínáló hirdetéseket bújunk. Ezek pedig csupán a legalapvetőbb szempontok, amelyek új otthonunk kiválasztásakor felmerülhetnek. Megkérdeztük a debreceniektől, hogy ők milyen tényezőket vennének figyelembe lakásbérlés során.

Miskolc - „A lakás 35 négyzetméteres, 1. emeleti, 2 szobás, 55 ezer forint lenne havonta, plusz rezsi”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában