Helyi közélet

2016.07.29. 15:35

Színes programok és sok mozgás az ózdi EFI-táborban

Ózd - Egészséges ételeket fogyasztottak, és rengeteget sportoltak a táborban részt vevő ózdi gyerekek.

Ózd - Egészséges ételeket fogyasztottak, és rengeteget sportoltak a táborban részt vevő ózdi gyerekek.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően több ezer ózdi és a járásban élő ember egészségi állapotát mérték fel. Az Almási Balogh Pál Kórház által elnyert és lebonyolított projekt emellett lehetőséget kínált arra, hogy az intézmény területén kialakítsanak egy egészségfejlesztési irodát. Az egészségügyi szűrések és a kórházban megvalósított egyéb mozgásprogramok mellett amolyan road-show jelleggel számos településre ellátogattak. Ezen a nyáron pedig egy remek hangulatú tábort szerveztek, ahol igyekeztek kihasználni a saját és a környék által nyújtott lehetőségeket.

Az első táborunkban húsz gyereket fogadtunk.” Rolof Orsolya

– Az első táborunkban húsz gyereket fogadtunk, de augusztusban is vendégül látunk egy ekkora csoportot – fogalmazott Rolof Orsolya, az Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója. – A nyári program azért merült fel bennünk, mert ilyenkor a családoknak nehézséget okoz a gyerekek elhelyezése, mi viszont igyekeztünk tartalmas szórakozást és élményeket biztosítani a fiatalok számára.

Az EFI-tábor néhány napjában előtérbe került az egészséges táplálkozás, valamint a mozgásgazdag élet, hiszen a gyerekeknél manapság ez jelenti az egyik legnagyobb problémát. Sokat ülnek a tévé­készülék előtt, az internet és a világháló közösségi oldalai elveszik a figyelmüket az egyéb színvonalas foglalkozásokról.

Sokfelé jártak

A tábor résztvevői vizes programokon vettek részt az újonnan átadott reumakórház medencéjében, közösségi foglalkozást tartottak nekik a Türr István Képző és Kutató Intézet épületében is. Ezentúl jártak a hódoscsépányi lovastanyán, találkoztak a Kék Csillag Segítőkutyás Egyesület tagjaival és a négylábúakkal, és a mónosbéli sajtgyárban is megfordultak.

– Megnéztük, hogy hogyan készül a sajt, és meg is kóstolhattuk a finomságot – mesélte az élményeit Pap Enikő. – Nagyszerű játékok, foglalkozások voltak ezen a héten, nekem az egyik legnagyobb élményt a tűzoltók szerezték, akik egy fantasztikus habpartyval leptek meg minket. Egész héten egészséges ételeket kaptunk, és nagyon sokat sportoltunk. Remekül éreztem magam.


Augusztusban egészségnap

A nyári sporttábor mellett az ózdi kórház dolgozói már a nagy ózdi Extrém Sport és Egészségnapra is készülnek. Augusztus 27-én a stadionban ingyenes orvosi és szűrővizsgálatokkal várnak mindenkit, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérés is lesz, de a látogatókon teljes test­analízist is végeznek (magasság, testsúly, haskörfogat, testzsír). A nap során kulturális programok is lesznek, este 8 órától Takács Nikolasz koncertezik majd Ózdon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában