Helyi közélet

2016.07.27. 14:08

Rotary Anna-bál lesz Miskolctapolcán

Miskolc - A bál egyben jótékonysági rendezvény is, a bevételt középiskolák oktatási feltételeinek javítására szánják.

Miskolc - A bál egyben jótékonysági rendezvény is, a bevételt középiskolák oktatási feltételeinek javítására szánják.

A Rotary Club Miskolc-Tapolca idén már hatodik alkalommal rendezi meg a Rotary Anna-bált a Bástya Wellness Hotel & Confe­rence Kristály termében. A klub tagjainak munkája eredményeként a nyári időszak közepének immáron elmaradhatatlan eseményévé vált a rendezvény.

Az Anna-bál fővédnöke Pénzes Ilona, a Rotary Magyarország 2016/17-évi kormányzó asszonya lesz.

Az idén is – hasonlóan a megelőző évekhez – egyszerre három célt kíván elérni a bál, fogalmaznak a szervezők. Egyrészt a régi miskolctapolcai színvonalas fürdővárosi tradíciókat kívánják feleleveníteni és tovább ápolni. Különös hangsúlyt adnak törekvéseiknek a Miskolctapolca városrészben megvalósított turisztikai beruházások. Másrészt – hagyományaik szerint – a bál egyben jótékonysági rendezvény is. Az összegyűlt adományokat az évek óta nagy sikerrel működtetett középiskolás nemzetközi diákcsereprogramjaikban aktívan részt vevő miskolci középiskolák oktatási feltételeinek javítására szeretnék fordítani.

Harmadrészt egy könnyed nyári szórakozást ígér az VI. Rotary Anna-bál programja. A „Felszállott a páva” különdíjas Szinvavölgyi Néptáncegyüttes előadását élvezheti majd a közönség. A díszvacsorát követően a Zsálya Együttes fiatal énekeseit köszönthetik a bálozók, akikhez kapcsolódóan a Szinvavölgyi bemutatja legújabb műsorát. A talpalávalót a Vídia együttestől kapják a résztvevők.

Segítik az elesetteket

A rendezvényre a Rotary Club Miskolc-Tapolca tagjai, a régiónk prominens személyiségei mellett a magyarországi és külföldi Rotary több klubjának képviselőit is várják.

A hagyományőrzés és a tehetségek felkutatása, felkarolása mellett a miskolctapolcai rotaristák minden jótékonysági programjában különös hangsúlyt kap az elesetteknek való segítségnyújtás és humanitárius szolgálat. Főként a társadalom azon csoportjait igyekeznek támogatni, akik kiszolgáltatott helyzetüknek köszönhetően máshonnan segítséget nem remélhetnek.

A befolyt adományok teljes egészében eljutnak a támogatásra szorulókhoz, abból a klub saját működésére nem fordít semmit, hanem saját forrásaiból egészíti azt ki. A múlt évi Anna-bál bevételéből például egészségügyi szűrőnapot szerveztek a vakok B.-A.-Z. megyei szervezetének székházában az egyébként nehezen közlekedő, sokszor idős, vak és látássérült emberek számára.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában