Helyi közélet

2016.07.16. 15:39

II. Gasztro Bicikli: útnak indultak a kerekesek

Sárospatak, Hernádszentandrás - A sárospataki Makovecz téren gyülekezett péntek reggel a II. Gasztro Bicikli túra­verseny mezőnye.

Sárospatak, Hernádszentandrás - A sárospataki Makovecz téren gyülekezett péntek reggel a II. Gasztro Bicikli túra­verseny mezőnye.

A résztvevők vasárnapig napi 50–70 kilométert két keréken teljesítve gasztrotúráznak, azaz megismerkednek a vidék kulináris élményeivel.

Szemnek, szájnak…

Az induláskor elfogyasztott sajttal és sváb szalonnával a gyomorban Sárazsadány, a tarcali Sárga Borház, majd Mád, Tállya, Abaújszántó érintésével jutott el Hernádszentandrásra a mezőny.

A II. Gasztro Bicikli célállomáson, Hernádszentandráson BioSzentandrás csuda gyógynövényes frissítőivel várták a mezőnyt.

A szállás az Aranyhordó Panzióban és a Hernád-parti kempingben volt.

A szombati ebédet a Leves Gasztro­műhely biztosítja: lapocka ciabattába töltve. Aki még teli hassal mozdulni tud, az kenutúrázhat a Hernád hullámain, ahol persze mindig napirenden van a rosszalkodás, borítás, locsolás…

Mézes Gergő méhészetében a méz jótékony hatásaival és a méhek életével ismerkedhetnek az érdeklődők. Lesz előadás az apiterápiáról, mint alternatív gyógymódról.

A harmadik nap újra a nagy kerekezésé a Hernádszent­andrás, Erdőbénye, Sárospatak útvonalon. Ezt persze megelőzi BioSzentandrás reggelije: péksütemény és friss zöldségek

Erdőbényén a tájházban – csakúgy mint tavaly – finom kenyérlángossal várják a kerekeseket és természetesen megtekinthetik a tájházat is, a kicsit magasabban elhelyezkedő Béres-birtokon pedig megcsodálhatják a környező táj szépségét és persze a birtok látnivalóit is. Ha sikerül letekerni a mintegy félszáz kilométert, akkor Sárospatakon még vár a gyomrokra egy igazi halászlé.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában