2016.07.16. 15:39
II. Gasztro Bicikli: útnak indultak a kerekesek
Sárospatak, Hernádszentandrás - A sárospataki Makovecz téren gyülekezett péntek reggel a II. Gasztro Bicikli túraverseny mezőnye.
Sárospatak, Hernádszentandrás - A sárospataki Makovecz téren gyülekezett péntek reggel a II. Gasztro Bicikli túraverseny mezőnye.
A résztvevők vasárnapig napi 50–70 kilométert két keréken teljesítve gasztrotúráznak, azaz megismerkednek a vidék kulináris élményeivel.
Szemnek, szájnak…
Az induláskor elfogyasztott sajttal és sváb szalonnával a gyomorban Sárazsadány, a tarcali Sárga Borház, majd Mád, Tállya, Abaújszántó érintésével jutott el Hernádszentandrásra a mezőny.
A II. Gasztro Bicikli célállomáson, Hernádszentandráson BioSzentandrás csuda gyógynövényes frissítőivel várták a mezőnyt.
A szállás az Aranyhordó Panzióban és a Hernád-parti kempingben volt.
A szombati ebédet a Leves Gasztroműhely biztosítja: lapocka ciabattába töltve. Aki még teli hassal mozdulni tud, az kenutúrázhat a Hernád hullámain, ahol persze mindig napirenden van a rosszalkodás, borítás, locsolás…
Mézes Gergő méhészetében a méz jótékony hatásaival és a méhek életével ismerkedhetnek az érdeklődők. Lesz előadás az apiterápiáról, mint alternatív gyógymódról.
A harmadik nap újra a nagy kerekezésé a Hernádszentandrás, Erdőbénye, Sárospatak útvonalon. Ezt persze megelőzi BioSzentandrás reggelije: péksütemény és friss zöldségek
Erdőbényén a tájházban – csakúgy mint tavaly – finom kenyérlángossal várják a kerekeseket és természetesen megtekinthetik a tájházat is, a kicsit magasabban elhelyezkedő Béres-birtokon pedig megcsodálhatják a környező táj szépségét és persze a birtok látnivalóit is. Ha sikerül letekerni a mintegy félszáz kilométert, akkor Sárospatakon még vár a gyomrokra egy igazi halászlé.
- ÉM -