Helyi közélet

2016.06.12. 14:13

Elkerített járda, egyedi beszerzés Miskolcon

Miskolc - Olvasónk szerint tavaly november óta el van zárva a járda, a MÁV szerint nem.

Miskolc - Olvasónk szerint tavaly november óta el van zárva a járda, a MÁV szerint nem.

Olvasónk írja: „A miskolci MÁV Igazgatóságnak (az ITC-nél) mállik a vakolata. Két éve kezdődött a pergés. A „megoldás” szerintük: el kell keríteni a járdán az érintett szakaszt a balesetveszély miatt. Igen ám, de ez az állapot meddig tartható fent? (…) Ha 1–2 hónapig le van kordonozva azt megértem, de tavaly november óta majdhogynem az egész épület körbe van kerítve”.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától vártuk a választ. Íme: „Az olvasói levélben jelzett közterület-elzárás nem felel meg a valóságnak, mivel két méter szélességben biztosítjuk a balesetmentes gyalogos közlekedést. A vasúti irodaépület homlokzatáról 2015 májusában leesett egy gipsz stukkó. A gyalogosok megóvása érdekében a Papszeri homlokzatot elkerítette a vasúttársaság. Az irodaépület teljes homlokzatának átvizsgálása, a laza vakolatrészek eltávolítása azóta megtörtént.

A szakértő állásfoglalása alapján a főbejárat előtt védőtető épült, a homlokzat karbantartási tervének elkészítése megtörtént. A kivitelezési munkákhoz kapcsolódó, egyedi beszerzési eljárás előkészítése zajlik jelenleg. Az eljárás lezárása után a karbantartás idén elkezdődhet. A védőkerítés megmarad a munkák befejezéséig a balesetek elkerülése érdekében”.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában