Helyi közélet

2016.05.07. 18:03

Nyílt napon tájékozódtak Miskolcon

Miskolc - Az egyetemi képzésekkel, a laboratóriumokban folyó munkával ismerkedtek a középiskolások.

Miskolc - Az egyetemi képzésekkel, a laboratóriumokban folyó munkával ismerkedtek a középiskolások.

– Az érdekel leginkább, hogy hogyan lehet az egyetemre bekerülni, milyen a ponthatár, mi az elvárás. Védőnő szeretnék lenni – árulta el lapunknak Eszlári Helga, aki a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolából jött el pénteken a Miskolci Egyetemre, ahol Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot tartottak. Helga barátnője, Szabó Teodóra még nehezebb pályát választott, mentőtiszt szeretne lenni. Mivel Miskolcon nincs ilyen képzés, valószínűleg Pécsen folytatja majd a tanulást.

– Közösségi munka keretében ismerkedtem meg a mentők munkájával, és nagyon megtetszett. Anyáék is azt mondják, olyan pályát válasszak, ami leginkább érdekel – mondja Teodóra.

Huszár Gergőt viszont a gépészmérnöki képzés érdekli leginkább. Ő a Lévay József Református Gimnázium tanulója.

– Mindenképpen a műszaki pályák közül fogok választani, mert a reál tantárgyak mennek jól. Úgy tudom, a mérnököket keresik a vállalatok – teszi hozzá.

A pénteki Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot a történelmi egyházak, a Miskolci Egyetemi Lelkészség, valamint a Miskolci Egyetem közösen szervezte. A rendezvényen 10 középiskola 700 diákja és 40 tanára vett részt.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában