Helyi közélet

2016.05.07. 18:44

„Jó úton járunk”

Miskolc - Nem ért véget a központi igazgatás leépítése és a megyék szerepének növelése.

Miskolc - Nem ért véget a központi igazgatás leépítése és a megyék szerepének növelése.

Jó úton járunk. Ezzel a címmel adott ki egy képes, szöveges összefoglalót az elmúlt két évben végzett munkájáról Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő – a kiadvány a napokban eljut választókörzete lakóihoz is.

Változott a szerepük

A sajtó képviselői a City Hotelben találkozhattak tegnap a képviselőnővel és Demeter Ervinnel, a kormányhivatal vezetőjével. Demeter Ervin arról beszélt bevezetőjében, hogy pont félidőben vagyunk, ha a most hivatalban lévő parlament megalakulását tekintjük kezdőpontnak.

– E két év alatt nagyon sok minden történt, de talán a legnagyobb rendszer, az államigazgatás átalakítása az, ami minden magyar embert érintett és érint. A megyék szerepének növelése, a központi igazgatás leépítése azonban nem ért véget: július elsejétől az országos hatáskörű szervezetek átalakítása eredményeként megjelennek a megyékben és járásokban ezek helyi egységei – mondta.

Az országgyűlési képviselők szerepe is változott – hangsúlyozták mindketten – hiszen a kisebb méretű parlamentben zömében egyéni képviselők ülnek, javarészt kormánypártiak, akik jelentős mértékben részt vesznek a kormány munkáját támogatva a helyi gazdaság- és társadalomfejlesztési feladatok elvégzésében, sikerre vitelében.

Autópálya Kassáig

Csöbör Katalin saját munkájáról szólva kiemelte a Felsőzsolca körzetében megvalósult Sajó-híd, autóút-autópálya csomópont és elkerülő szakasz megépülését, és elmondta, most azon dolgozik, hogy a Kassa-Miskolc autópálya is megvalósuljon 2018-ra. A kormánydöntések és a megvalósulás között igen rögös az út minden ilyen fejlesztésnél – a feladata itt gyorsítani, támogatni, akadályokat elhárítani.

Ipari parkokról szólva hangsúlyozta, hogy a tervezett új miskolci mellett számos megyei is fejlődőképes már – külföldön járva igyekszik minden kapcsolatot megmozgatni a befektetők ösztönzése érdekében. Jó példa erre a Bosch-hoz köthető Szirmabesenyő térségében megvalósuló Europark raktárbázis létrejötte is.

Kérdésünkre válaszolva a két politikus elmondta: június végéig dől el, hogy kik lesznek továbbra is a párt választókerületeinek vezetői, akik az eddigi gyakorlatnak megfelelően egyben a következő választás képviselőjelöltjei is.

Demeter Ervin kiemelte, hogy Csöbör Katalin a párt által meghatározott objektív teljesítménymérési rendszerben az 1. számú körzettel stabilan az első tíz legjobban teljesítő közé tartozik az országban, így a mostani értékelés aligha okozhat gondot.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában