Helyi közélet

2016.04.30. 08:57

Majdnem „odalett” a Spider egyik kutyája is Ecuadorban

Manta, Miskolc - Az embereket és a kutyákat is próbára tette az ecuadori mentésben való részvétel.

Manta, Miskolc - Az embereket és a kutyákat is próbára tette az ecuadori mentésben való részvétel.

Egy ecuadori mentőkutya elpusztult Pedernalesben a kimerültségtől és a kiszáradástól, és nem sokon múlott, hogy hasonló sorsra jusson IQ, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetőjének, Lehóczki Lászlónak a kutyája is.

Hiába ügyeltek a nagy hőség és a 80 százalékos páratartalom miatt a kutya folyamatos hűtésére, a csapvíztől bélfertőzést kapott, felborult a sóháztartása, és infúzióra kellett kötni a kutyát.

Szerencsére nem lett nagy baj, IQ és a másik két magyar mentőkutya, valamint a KARISZ hattagú csoportja is épségben hazatért szerdán Ecuadorból, ahol a 7,8-es erősségű földrengés áldozatainak felkutatásában nyújtottak segítséget.

A KARISZ tagszervezetei közül a Spider két fővel, Lehóczki Lászlóval és a csoport orvosával, dr. Béres Tamással vett részt a mentési munkálatokban Mantában.

ÉM-UM



Miskolc - A sok külföldi mentőcsoport közül is kiemelkedik a magyar.

Hát elrepültek. Menteni egy távoli országba. Mentek, mert szükség van a tudásukra, a tapasztalatukra, a segítségükre. Mentek, mert kérték őket, s mert jól tudják, hogy a romok alatt rekedtek többségének ők jelenthetik a halvány reményt a túlélésre. Uri Mariann jegyzete.

Miskolc - Kedden késő este érkezett meg a magyar csapat Ecuadorba.

Budapest, Miskolc - Kedd hajnalban elindult Ecuadorba Lehóczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője és maroknyi csapata, hogy segítséget nyújtson a helyi idő szerint szombat este bekövetkezett pusztító erejű földrengés áldozatainak a felkutatásában – tudatta Uri Mariann, a Spider

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában