Helyi közélet

2016.04.21. 19:17

A Föld napját ünneplik pénteken a Vigadóban

Miskolc - Bemutatkozik a Miskolci Zöld Kosár Közösség és a helyi termelők.

Miskolc - Bemutatkozik a Miskolci Zöld Kosár Közösség és a helyi termelők.

A miskolci biopiacot és a Miskolci Zöld Kosár Közösséget működtető Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány civil partnereivel és termelőivel közösen családi délutánnal ünnepli a Föld napját pénteken. Lenkey Péter, az alapítvány szakmai vezetője elmondta, 1970. április 22-én egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére 25 millió amerikai állampolgár állt ki a természet védelmének megóvásáért, ezt követően kezdődött meg világszerte a fenntartható életmód népszerűsítése és évről évre a Föld napja megünneplése.

Aláírják a klímaszerződést

Hangsúlyozta: a világ államfői a Föld napján írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést. „Bármily meglepő, az éghajlat és étrendünk összefügg. Minél rövidebb távolságról szerezzük be az élelmiszert, annál kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár annak szállítása. Ezért nemcsak gazdasági, de környezeti szempontból is kiemelkedő a helyi termékek szerepe” – fogalmazott Lenkey Péter. A Népkerti Vigadóban délután 3 órától kezdődnek a Föld napi – ingyenes – programok, ahol az érdeklődők megismerhetik a Miskolci Zöld Kosár Közösség fejlődését és eddig elért eredményeiket.

Ízelítő a programból

A gyerekeknek délután 4 órától Az égig érő paszuly című bábelőadással kedveskednek, 5 órától pedig az Agyag Banda Zenekar játszik. Többféle játszóház is várja a gyermekeket, valamint a gombák és a madarak világa iránt érdeklődőket a civilek bemutatókkal és tanácsadással fogadják. Lesz Föld napi mandalakészítés is. A harminchárom kiállítónak köszönhetően a kínálatot a bio- és házias finomságokon kívül natúr kozmetikumok, ökotisztítószerek, kézműves termékek, dísztárgyak, ruhák és kiegészítők is színesítik.

A Föld napi családi délután este 8 óráig várja az érdeklődőket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában