Helyi közélet

2016.02.12. 20:12

Zenés műsorral érkezik Ihos József humorista Borsodba

Bükkaranyos, Sajóivánka - Évtizedek óta a pályán van a sokak számára csak Kató néniként ismert humorista, Ihos József.

Bükkaranyos, Sajóivánka - Évtizedek óta a pályán van a sokak számára csak Kató néniként ismert humorista, Ihos József.

Egyre inkább a zenés kabaré irányába indul el Ihos József, erre épül 2016-os műsora is. Aktuális témákat mond el dalban, megénekelve a visszásságokat saját szerzeményein keresztül.

– Már maga az egy paródia, hogy én hangszeren játszom, egyfajta illúziót mutatok be, amely során a közönség végül elhiszi, hogy valóban tudok gitározni – jegyzi meg nevetve. A kérdésre, hogy Kató nénivel is találkozhatnak-e a fesztiválra kilátogatók, azt válaszolja, a közönség nagy része Kató néniként ismeri őt, a tévében is inkább ebben a szerepben jelent meg az évtizedek során, így nagy dilemma volt, hogy az új műsorban megjelenjen-e a fejkendős néni vagy sem.

– Három korosztállyal találkozom a fellépéseimen, az egyiknek evidencia, hogy ismer, a második még gyerekként a szüleivel, nagyszüleivel közösen nézve találkozott velem a tévében, a harmadiknak viszont fogalma sincs arról, ki vagyok. Az új, zenés műsorommal megpróbálom mind a három korosztályt elérni, ez tulajdonképpen mindenkinek egy kicsit új, így ugyanakkora mind a három esetén a siker lehetősége – vallja a művész.

Két településen

A tavalyi évről azt mondja, remekül sikerült, szinte megállása sem volt, rengeteg helyre hívták fellépni. Olyan mozgalmas év volt, mint hosszú évek óta nem. Ebben véleménye szerint szerepe van annak is, hogy a tévék egyre többet ismétlik a kabaréit, műsorait és annak is, hogy másfél éve önálló műsorral jelentkezik a Muzsika TV képernyőjén, Fűre lépni Ihos címmel. Az idei év pedig ugyanilyen mozgalmasnak ígérkezik, aminek nagyon örül. Ihos Józsefet február 13-án 12 órától a Sajóivánkai Hurkatöltő Fesztiválon, míg 13 órától Bükkaranyoson, a Télűző Fesztiválon láthatják az érdeklődők.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában