Helyi közélet

2016.02.25. 17:36

Apró bibi?

<em>Az, hogy valaki csak másodikként vagy sokadikként tud leadni egy népszavazási kérelmet a Nemzeti Választási Irodánál, lássuk be, nem olyan nagy dolog. Még akkor sem, ha tudja, ezzel egy időre – újra – elbukta, hogy az ő általa fontosnak tartott témában megkérdezhessék a népet. Persze bosszantó, dühítő, de nem életbevágó. Azt azért mindenképp jelzi, hogy itt nálunk valami bibi van a demokráciával.</em> Szántó Rita jegyzete.

Az, hogy valaki csak másodikként vagy sokadikként tud leadni egy népszavazási kérelmet a Nemzeti Választási Irodánál, lássuk be, nem olyan nagy dolog. Még akkor sem, ha tudja, ezzel egy időre – újra – elbukta, hogy az ő általa fontosnak tartott témában megkérdezhessék a népet. Persze bosszantó, dühítő, de nem életbevágó. Azt azért mindenképp jelzi, hogy itt nálunk valami bibi van a demokráciával. Szántó Rita jegyzete.

Valami nem stimmel, már csak azért sem, mert a választási iroda előterében várakozó kigyúrt fiatalemberekről egyből az jutott eszünkbe, őket a hatalom küldte, hogy megakadályozzák, hogy a szocialisták – és az őket aláírásukkal támogató magyarok – éljenek demokratikus jogukkal. Biztos, az előítéletesség az oka, de senki nem gondolta, hogy a marcona urak valóban azt hiszik, hogy egy művelődési központban vannak, és tolakodnak, le ne késsék az aznapi makramézást.

Ez a keddi népszavazásos ügy végül is úgy sikerült, ahogy. Volt, aki beadta a kérdését, és majd eldől, hogy szavazhatunk róla vagy sem.

Ami sokkal inkább aggaszt, hogy hol lehet majd még bevetni ezeket a kigyúrt fiatalokat. Legközelebb melyikünk találkozik össze velük, amikor éppen demokratikus jogait gyakorolná? Hát ez itt a bibi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában