Helyi közélet

2016.02.08. 16:12

Disznóöléssel kezdődött, majd műsorokat ,,kínált" a Röfi Nap Szirmabesenyőben

Szirmabesenyő - Vidám farsangi mulatsággal és ínyencségekkel szombaton eltemették a telet a Szirmabesenyőn.

Szirmabesenyő - Vidám farsangi mulatsággal és ínyencségekkel szombaton eltemették a telet a Szirmabesenyőn.

Másodszor tartották meg a városnyi településen a Besenyői Röfi Napot, amelynek már a neve is telitalálat volt. A szervezők közönségcsalogató elemeket iktattak a műsorba, így a gyerekek és a szüleik, a fiatalok és az idősek egyaránt jól szórakoztak. Hajnalban a böllérek kaptak főszerepet, s miután megtörtént az elmaradhatatlan disznóölés, később egymást érték a programok. Felvonultak a majorettek, felléptek az általános iskolások, nótára fakadt a népdalkör, a vállalkozó kedvűek íjászversenyre és célba dobásra nevezhettek. Délután a gólyalábasok adtak számot ügyességükről, sötétedéskor pedig ének-zene-tánc közepette máglyát gyújtottak, így a fázósak lelkivilága is helyreállt. A kicsiket persze semmi nem zavarta, ők egész nap ugráltak, tréfás vetélkedőkön vettek részt.

Finom falatok

A Röfi Napon önmagukat kínálták az ízek és a zamatok. Kelendő volt a házi ,,szigorú", a meleg tepertő, a hagymás vérpörkölt, a hurka, a kolbász, a pecsenye, a fánk és persze a krumplilángos szilvalekvárral. A didergőkön a forralt bor segített, a remek hangulat pedig mindenkin.

– Sokan és sokat dolgoztak a nap sikeréért – mondta Némethi Lajos, az egyik főszervező. – Mindent megteremtettünk a kellemes családi kikapcsolódáshoz, és reméljük, hogy jövőre, a harmadik napon már három disznót fogyasztanak majd el a jelenlévők.

Egyébként a helyszínválasztás is tökéletes volt: a Röfi Nap keretében újra a figyelem középpontjába került a Szirmay-kastély, a településnek nevet adó família hajdani birtoka-otthona, melynek több százmillió forintba kerülő felújítása – pályázati források bevonásával – a hírek szerint hamarosan sínre kerül. Az érdeklődők tárlatot is láthattak ott, s ha minden igaz, a nyári labdarúgó Európa-bajnokság meccseit – és elsősorban a magyar válogatott fellépéseit – szakavatottak segítségével a kastélyban (is) kommentálják majd.

ÉM-KT

A megnyitón mondták

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője: – Jól összeröffentünk! Ez a nap a közösségépítésről szól.


Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke: – Minden településre ilyen és ehhez hasonló rendezvények kellenek. A Röfi-nap a színvonalas szórakozásról szól, értéket képvisel.


Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere: – Sok finomságot lehet enni, megkóstolni, miközben egymást érik a programok. Annak külön örülök, hogy a Besenyői Röfi Nap a kastélyprojektről is szól.


Mészáros László, többszörös világbajnok és világcsúcstartó erőemelő: – A barátaim meghívtak, eljöttem, jól érzem magam örülök, hogy itt vagyok.


Kollár Gábor, ceremóniamester: – Én vagyok a műsorterelgető, ezért tudom: itt minden van, ami szem-szájnak ingere.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában