Helyi közélet

2016.02.12. 20:44

A családok és a havi egymillió

Miskolc - Az otthonteremtési programmal kapcsolatos változásokat jelentettek be Lillafüreden.

Miskolc - Az otthonteremtési programmal kapcsolatos változásokat jelentettek be Lillafüreden.

Háromnapos ülést tart a Fidesz-KDNP frakciója, a törvényhozás jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakára készülve. A lillafüredi Palotaszállóban csütörtökön két sajtótájékoztatót tartottak. Szó volt az úgynevezett „CSOK”-ról, valamint Ózd jobbikos polgármesteréről.

Sok változás

Könnyebb lesz a jövőben hozzájutni a családok otthon­teremtési kedvezményéhez, azaz a CSOK-hoz. A szerdai kormányülésen született változásokat Lillafüreden, a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésének második napján jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Elmondta: a júliusban bevezetett új otthonteremtési programot bővítették, egyszerűsítették. Áttekintettek minden olyan észrevételt, ami az otthonteremtési program kapcsán érkezett, és most egy új szabályozási rendszert alakítottak ki, mely igazából a korábbi lényegi elemeket tartalmazza további könnyítésekkel, egyszerűsítésekkel.

Az államtitkár felhívta a figyelmet: ha bárki új vagy használt ingatlant tervez vásárolni, és van gyermeke vagy az elkövetkezendő időszakban gyermekvállalás előtt áll, annak érdemes tájékozódnia az otthonteremtési program részleteiről, hiszen nagyon jó eséllyel tud majd valamilyen vissza nem térítendő támogatásban részesülni. Hozzátette: az otthonteremtési program egyszerre támogatja a családokat, a gyermekvállalást, ugyanakkor hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez is, fogalmazott.

Álláshalmozás

A délutáni sajtótájékoztató Ózd jobbikos polgármesteréről szólt. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője úgy fogalmazott: a Jobbik újabb ügyben bizonyítja, korrupt és totálisan hiteltelen. Janiczak Dávid, Ózd polgármestere öt helyről vesz föl pénzt, pedig a Jobbik maga mondta korábban, az álláshalmozás a politikus­bűnözés törvényes formája.

Riz Gábor, az ózdi térség egyéni országgyűlési képviselője szólt a részletekről. Jelezte, Janiczak Dávid közel egymillió forintot vesz föl havonta: 625 500 forintot polgármesteri fizetésként, ehhez jön 90 ezer forint költségtérítés, megyei közgyűlési tagságáért 124 ezer forintot kap, közbeszerzési bizottsági tagsági díja 100 ezer forint, és kap még 40 ezer forintot felügyelő bizottsági elnöki díj.

– Úgy gondoljuk, ez az összeg nem illeti meg őt – szögezte le Riz Gábor.

Ózd jobbikos polgármestere az MTI-nek reagálva azt mondta: szerinte a fideszes vagyon­nyilatkozatokban vannak „korrupciógyanús fekete lyukak”.

Titkos paktum?

A Magyar Idők című napilap értesülései szerint a bevándorlóknak az unió területére szállításáról szóló német–török titkos paktumról beszélt Orbán Viktor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség lillafüredi ülését megnyitó beszédében szerdán.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában