Helyi közélet

2016.01.25. 09:31

XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenye - A Kilowatt nyert, de senki sem veszített

Miskolc - A hat döntős közül a sátoraljaújhelyi Kilowatt győzött a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyen.

Miskolc - A hat döntős közül a sátoraljaújhelyi Kilowatt győzött a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyen.

A szombat esti döntőn a verseny idejére megtelt a Helynekem koncertterme, ahol hat banda: a Crossover, a Kilowatt, a közönség által bejuttatott Mangalica, a PTB, a The Sign és a Viharmadarak mérte össze tudását. A zsűriasztalnál ezúttal öt szakmabeli foglalt helyet: Fukk Attila, Havasi Zoltán, Tímár Krisztián, Andrásik Remo, a HANOSZ elnöke, és Oláh Szabolcs a FreshFabrik frontembere, a Cseh Tamás Program egyik mentora. Döntésük értelmében első lett a Kilowatt, ők kapták a 60 000 forintos utalványt, plusz az elsőknek kijáró kupát. Őket követte a Crossover, ők 40 000 forintos utalvánnyal és a másodiknak dukáló kupával, míg a The Sign 30 000 forintos utalvánnyal és szintén egy kupával térhettek haza.

Minthogy valamennyien jól szerepeltek, a zsűri a dobogósokon kívül nem hirdetett sorrendet. És senki nem tért haza üres kézzel, hiszen az okleveleken túl valamennyi csapat kapott 1-1 tálca Hellt és XIXO ice teát, 3 pár Csibisticks dobverőt, továbbá egy műtermi profi fotózást. Ezen felül mindannyiukra bemutatkozási lehetőség vár az Északban, a BOON-on és az Ozone FM-en, valamint a Musicmédia internetes oldalán.

A Kilowatt képviselheti megyénket az október 7-8-9-i „Öröm a Zene” országos versenyen, ahol a fődíj 1 millió forint, no meg az országos ismertség lehetősége.

A szervezők által kiválasztottak fellépési lehetőséget kapnak a MEN-re, a IV. Ko­lorcity Fesztiválra, a Factory Fesztiválra, a CineFest-re és Vajtó Laci egy saját rendezvényére. Nyilvános TV felvételre hívta Szerencsre a Barna Produkció a Viharmadarak és a Mangalica zenekarokat.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában