Helyi közélet

2016.01.19. 09:02

Új kórházigazgató irányít Ózdon

Ózd - Dr. Bélteczki János az orvoshiány enyhítését és egy CT-berendezés beszerzését is a feladatának tartja.

Ózd - Dr. Bélteczki János az orvoshiány enyhítését és egy CT-berendezés beszerzését is a feladatának tartja.

Négy és fél évtizeden keresztül szolgálta az ózdi egészségügyet dr. Eszenyi Géza. Dolgozott a belgyógyászaton, a reumakórházban, amelyet sokáig irányított is, 2003 nyarától pedig az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatójaként ténykedett.

Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az intézmény az évek alatt megőrizte a szerepét, talpon maradt, az európai uniós pályázatokon pedig rendkívül sikeresen szerepelt. Ennek hatására a kórházban több mint 4 milliárd forintos fejlesztést hajthattak végre az elmúlt években.

A munkakörülmények és a felszereltség sokat javult, ami rendkívül fontos az orvosok Ózdra csábításában.

– Továbbra is óriási orvoshiánnyal küzdünk – ezt már dr. Bélteczki János, januártól kinevezett főigazgató tette hozzá. – Ezen a problémán folyamatosan dolgozni kell, hiszen a korszerű kórházunk akkor ér valamit, ha a megfelelő színvonalú ellátás is biztosított. Úgy érzem, hogy ezen a területen léptünk előre, de konkrétumokat csak akkor szeretnék mondani, ha már aláírt szerződések lesznek a kezemben.

Felvette, leadja

Dr. Bélteczki János neve országosan is jól cseng az egészségügyben, hiszen jelenleg is ő a Magyar Orvosok Szövetségének az elnöke, emellett pedig az ózdi kórház intenzív osztályát is vezeti. Harmadik feladatként lépett be az életébe a főigazgatói poszt, de tudja ő is, hogy ennyi vasat nem lehet egyszerre a tűzben tartani.

– Ez túl sok, ezért meghoztam a szükséges döntést – folytatta az új főigazgató. – Egy új terhet csak akkor lehet felvenni, ha az ember valamit levesz a válláról. Már hét éve vagyok a MOSZ elnöke, de azt már korábban is eldöntöttem, hogy ezen a poszton ez lesz az utolsó évem. A jövőben minden erőmet az ózdi kórháznak fogom szentelni, hiszen ez a feladat teljes embert kíván. Hiába ismerős számomra a közeg, még minden nagyon új. Eddig a gyógyítás területét foglalta magába a tevékenységem, mostantól januártól viszont a kórház mint nagyüzem működéséért is felelős vagyok. Ettől elsőre egy kicsit meg is rettentem, de óriási elszántság és bizonyítási vágy dolgozik bennem. Igyekszem úgy megfelelni a feladatomnak, hogy az intézmény és a betegek érdekeit a lehető legjobban képviseljem.

Azt is megtudtuk, hogy dr. Bélteczki János a főigazgatói szék mellett továbbra is részt vesz a gyógyító tevékenységben, hiszen az intenzív osztály vezetését a jövőben is vállalja. Egyfelől kényszerből, másrészt örömmel, hiszen a szakmával nem szeretett volna szakítani.

Az orvoshiány enyhítése mellett legalább ilyen fontosnak tartja, hogy végre sikerüljön Ózdra egy CT-berendezést hozni. Az igazgató bízik benne, hogy belátható időn belül ezzel kapcsolatban is lesz mondanivalója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában