Helyi közélet

2015.12.09. 16:49

Kiválósági Díjat kapott a Bosch

Miskolc - Idén ez már a negyedik komoly szakmai elismerés a miskolci kéziszerszámgyárnak.

Miskolc - Idén ez már a negyedik komoly szakmai elismerés a miskolci kéziszerszámgyárnak.A közelmúltban immár ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten a TRANSLOG Connect Kongresszust, amely a logisztikai, szállítmányozási és ellátási lánc menedzsment iparág legjelentősebb regionális eseménye. Az előző évek sikereire való tekintettel idén is kiosztották a Logisztikai Kiválósági Díjat. A díj azokat a már működő logisztikai és ellátási lánc menedzsment megoldásokat ismeri el, melyek hozzájárulnak a kelet-közép-európai régió további fejlődéséhez. A pályázaton gyártó és beszállító cégek, valamint kereskedelmi vállalatok is részt vehetnek. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. Kiválósági Díjat kapott. Az elismerést Révay Péter, a miskolci kéziszerszámgyár gazdasági vezetője és Mátó Melinda logisztikai lean szakértő vették át.

Logisztika, ízlés szerint

Hogyan formálhatók át egy gyár termelési és logisztikai rendszerei? Hogyan szabhatók újra a belső anyagellátási folyamatok? Ilyen és ehhez hasonló problémafelvetésekkel foglalkozott a miskolci kéziszerszámgyár projektje, melynek egyik kiindulópontja az volt, hogy a vállalat további növekedését alapvetően a helyhiány korlátozta a gyártócsarnokban. A miskolci szakemberek által kifejlesztett módszertan segítségével testre szabott belső ellátási, logisztikai folyamattípusokat tudtak kialakítani. Az új rendszer bevezetésének köszönhetően radikálisan csökkent a belső logisztikai folyamatokból adódó sorállások száma és ezzel növekedett a vállalat hatékonysága és eredményessége. A gyártási területek felszabadítása érdekében a nagyméretű alkatrészeket eltávolították a sorról. A projekt eredményeként az alapanyagok tárolására használt terület 70 százalékkal csökkent, míg a gyártósori produktivitás 82 százalékkal növekedett.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában