Helyi közélet

2015.12.22. 10:23

Ajándék

<em>Az idei karácsonyra a rend­őrök nem aranyszélű, angyalkás üdvözlőlapot kaptak, hanem egy levelet</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Az idei karácsonyra a rend­őrök nem aranyszélű, angyalkás üdvözlőlapot kaptak, hanem egy levelet. Hegyi Erika jegyzete.

A levél arról szól, hogy fizessenek vissza több százezer forintot azért, mert szeptemberben és októberben tévesen több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek. („Jó” az időzítés, karácsony előtt néhány nappal.) Nem minden rendőr kapott ilyen felszólítást, eddig úgy tudni, hogy negyvenen, de valószínűleg azokat a rend­őröket is megdöbbentette a hír, akiknek jól számolták ki a pénzüket.

Igazából nem is számolási hibáról van szó. (Pedig már keresik a felelősöket.) Hanem arról, hogy októberben született egy állásfoglalás, miszerint a déli határra vezényelt rendőrök pihenőben töltött órái készenlétnek minősülnek és nem szolgálatnak.

Miért fontos ez? Mert a készenlétért bruttó 90 forint jár óránként, a túlszolgálatért viszont bruttó 2-3 ezer. Enyhén szólva furcsa ez az egész ügy.

Miért októberben született az állásfoglalás? Ha hiba történt, azzal miért azokat a rendőröket büntetik, akik családjuktól távol, több hónapon keresztül állták a sarat a menekültáradattal szemben? És hogy dönt majd a bíróság, amikor az érdekvédők odáig viszik az ügyet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában