Helyi közélet

2015.10.15. 15:54

Revival: Valóban az, aminek látszik

Miskolc - „Hihetetlen nagy erő és energia van jelenleg a zenekarban. Olyannyira, hogy elkezdtük írni az első nagylemezünket és máris azon vettük észre magunkat, hogy válogatnunk kell a témák között.”

Miskolc - „Hihetetlen nagy erő és energia van jelenleg a zenekarban. Olyannyira, hogy elkezdtük írni az első nagylemezünket és máris azon vettük észre magunkat, hogy válogatnunk kell a témák között.”

A zenekar 2014-ben alakult PapóStíl néven. A banda ritmusszekciója, Barczi István basszusgitáros és Zán Tamás dobos a PapóStíl formációból lehetnek ismerősek, azonban nemrégiben arra a döntésre jutottak, hogy egy új zenei irányvonalon, új tagokkal (Lázár Zoltán – gitár és Tóth Gergő „Speed” – ének) és egy új névvel folytatják a zenélést, ebből lett a Revival. Tóth Gergő az egyedüli, aki húsz év fölött van a zenekarban, hiszen a többi tag (Barczi István, Lázár Zoltán és Zán Tamás) mindössze 20 évesek. István Debrecenben, Zoltán Egerben, illetve Tamás Budapesten tanul. Gergő Miskolcon dolgozik, így a próbák és a dalírások hétvégére esnek. A srácok munkába is fogtak, hogy felmérjék egymást és azt, hogy hogyan is tudnak együtt dolgozni. Az első anyag, amit hallhattunk tőlük, az a „Nem minden az, aminek látszik„ című dal, amiből videóklipet is forgattak. Az alkotás folyamatáról Gergő elmondja: „Hihetetlen nagy erő és energia van jelenleg a zenekarban. Olyannyira, hogy elkezdtük írni az első nagylemezünket és máris azon vettük észre magunkat, hogy válogatnunk kell a témák között”.

Fontos a mondanivaló

Kiemeli, a zenén kívül fontos számukra a dalok üzenete is. Az idézett dalszöveg mondanivalója röviden, hogy sokszor rosszul látunk és tévesen ítélünk meg dolgokat, hiszen a külső nem mindig tükrözi a belső értékeket. Egy ártatlan szép külső mögött meglapulhat az ártó/bűnös szándék és egy társadalom által elítélt vad/extrém külső mögött pedig a belső emberi értékek. „A klip egyik történeti szálában ezt érzékeltetjük, a másikban pedig az önvívódást, hogy sokszor a korlátainkat önmagunkba kell keresnünk és amíg ezeket nem döntjük le, addig kiszolgáltatjuk magunkat másoknak és így nem a mi kezünkben lesz az életünk irányítása” – magyarázza Gergő. Tehát a dal az előítéletes társadalom hibáira hívja fel a figyelmet és arra, hogy bizonyos emberi tulajdonságokkal sokszor önmagunknak ártunk és másoknak is – foglalja össze.

A srácok jelenleg gőzerővel írják első nagylemezüket, amelynek elkészültéig nem is szeretnének koncertezésbe kezdeni. Nagyon örülnek, hogy ennyi embernek tetszik az, amit csinálnak, illetve a Facebook-oldalukon való sok megosztásnak és kedvelésnek.

A klipről

A videóklipet Füzesabonyban, a paint­ballpályán forgatták, ami egy egész napot vett igénybe reggeltől estig.

A hangfelvételt saját maguk készítették Tamásnál, ahol próbálnak is a fiúk. A keverésért Szandai Dániel felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában