Helyi közélet

2015.10.08. 16:17

Menedzser

<em>Csak nem gondolják, hogy egy miniszterelnökséget vezető miniszter csak úgy elszólja magát, vét a formáció legerősebb, legeredményesebb kategóriájában, a marketingben? Már az sem helyes, hogy gonoszok szövegkörnyezetéből kiragadva, súlyos kijelentését felületesen tálalva igyekeznek „hangulatot kelteni”, de hogy oly kevés az akarat a fontos mondanivaló, már-már üzenet megértéséhez, az teljesen elszomorító.</em> Pap Gyula jegyzete.

Csak nem gondolják, hogy egy miniszterelnökséget vezető miniszter csak úgy elszólja magát, vét a formáció legerősebb, legeredményesebb kategóriájában, a marketingben? Már az sem helyes, hogy gonoszok szövegkörnyezetéből kiragadva, súlyos kijelentését felületesen tálalva igyekeznek „hangulatot kelteni”, de hogy oly kevés az akarat a fontos mondanivaló, már-már üzenet megértéséhez, az teljesen elszomorító. Pap Gyula jegyzete.

Nem olyan régen volt a pengeéles érvrendszer, hogy az államnak azért kell rátenni a kezét többek között a termőföldekre, hogy nehogy lelketlen kupecek elkótyavetyéljék utolsó (még el nem kótyavetyélt) értékünket. Közben gyűlt a tapasztalat, átvizsgálták a távoli és közelebbi múlt történéseit és kiderült, így sem jó, hiába az óvó szándék (csúnya szó jön): szétlopják. Több eleddig gyenge verzió, szóbeszéd, pletyka, találgatás keringett arról, kik is az enyves kezűek, de ilyen tisztán talán először sikerült megfogalmazni, nem más, mint maga a „menedzsment” a tettes.

Annyira mellbevágó a felismerés, a döbbenet, egyenesen megvilágosodás, hogy érdemes átismételni. Tehát nem a szisztémában van a hiba, esetleg a szervezet felső szintjén korrigálni való, hanem az a fránya menedzsment tehet mindenről. Bizony.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában