Helyi közélet

2015.09.10. 18:33

Tatár Iván ügy - Kábultak lettek volna a brutális támadók?

Miskolc - Két hét múlva elsőfokú ítélet várható a Tatár Iván megverése miatt indult büntetőügyben.

Miskolc - Két hét múlva elsőfokú ítélet várható a Tatár Iván megverése miatt indult büntetőügyben.

2012 tavaszán az avasi temetőben olyan súlyosan bántalmazták Tatár Iván miskolci gitárost, hogy sérülései miatt maradandó károsodást szenvedett, amely – szakértői vélemények szerint – nem mutat semmiféle javulást. A bűncselekmény elkövetésével két fiatalembert vádolnak, két társukat pedig a segítségnyújtás elmulasztása miatt állítottak a bíróság elé.

A gyanúsítottakat 2012 októberében tartóztatták le. A hosszúra nyúlt eljárás azonban a végéhez közeledik, mert a dr. Dósa Ágnes által vezetett tanács a szerdai tárgyalási napon a perbeszédekig jutott el.

Fegyházbüntetés a javaslat

Az ügyész mind a négy vádlott esetében fenntartotta a vádat. Az első- és másodrendű vádlottak esetében, akik tevőlegesen részt vettek Tatár Iván brutális megverésében, fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványoztak, míg a harmad- és negyedrendű vádlottak büntetéséül – a segítségnyújtás elmulasztása miatt – próbára bocsátás a büntetési javaslat.

A vádlottak védői egyrészt azzal érveltek, hogy a fiúk – tudtukon kívül – olyan bort ittak, amely négyféle gyógyszert tartalmazott, ezáltal olyan állapotba kerültek, hogy nem voltak tisztában cselekedetükkel. Ezáltal nem büntethetők.

Másrészt azt vitatták, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete helyett maximum az életveszélyt okozó testi sértés legyen az ítélet alapja.

Megbánást tanúsítottak

A vádlottak az utolsó szó jogán elmondták, megbánták a tettüket, bocsánatot kérnek a sértettől. Mint hangsúlyozták, nem tudják, miért követték el a bűncselekményt. Az ügyben szeptember 23-án hirdeti ki az ítéletet a bíróság.

ÉM-SZB


Miskolc - Három év után befejezéséhez közeledik a Tatár Iván brutális megverése miatti ügy. tovább »


Miskolc - Helyszíni tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa annak a négy fiatalembernek ügyében, akik ellen Tatár Iván, a Miskolc-szerte ismert gitárművész három évvel ezelőtti megtámadásával kapcsolatban emelt vádat a főügyészség. tovább »

Miskolc - Különös tartalmú vallomást tett az egyik tanú a gitárművész megtámadóinak tárgyalásán. tovább »

Miskolc - Elkezdődött hétfőn reggel a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akiket azzal vádolt meg a főügyészség, hogy két évvel ezelőtt, egy tavaszi éjszakán különös kegyetlenséggel kíséreltek meg megölni egy férfit. tovább »

Miskolc, 2014. április 23., szerda (MTI) - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik az eszméletvesztésig vertek és acélbetétes bakanccsal rugdostak egy miskolci zenészt még 2012-ben az Avasalján - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. tovább »

Hejőbába - Mi van Tatár Ivánnal? A férfival, akit tavaly az avasi temetőnél vertek félholtra? Arról értesültünk: pár hete átkerült a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonba. Meglátogattuk... tovább »

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában