Helyi közélet

2015.09.19. 18:07

„Szoptatós füzet” újranyomva, ajándékba a miskolci kismamáknak

Miskolc - Kissé megcsúszva, csütörtökön ünnepelték az augusztusi Anyatejes Táplálás Világnapját a B.-A.-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH) miskolci irodájában.

Miskolc - Kissé megcsúszva, csütörtökön ünnepelték az augusztusi Anyatejes Táplálás Világnapját a B.-A.-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH) miskolci irodájában. A meghívottak között képviseltette magát két civil szervezet, s jelen volt több védőnő. A kismamákkal kapcsolatba kerülők terjesztésre átvehettek egy-egy, a CSEÖH által újranyomtatott, az Esélyteremtési Ház a Szoptatásért Magyar Egyesület kiadványának példányait tartalmazó csomagot. A tudományosan megalapozott ajánlásokat magában foglaló „Szoptatós füzet” szerzője W. Ungváry Renáta.

– Én a szerző egyhetes tanfolyamán is részt vettem, s rettentő sokat segített a kismamák segítésében – mondta Kissné Laskody Mariann harsányi védőnő, aki hivatását 31 éve gyakorolja. Maga is négygyermekes édesanya, a középsői ikrek. Elárulta, hogy az első gyermekét csak 3 hónapig, az ikreket szintén addig (de ez már fejlődés volt, hisz’ kettejüket), a fiát 6 hónapig tudta szoptatni. (A WHO állásfoglalása szerint féléves korig a legjobb táplálék az anyatej, ám ajánlják, hogy az anyák a gyermek 2 téves koráig ne hagyják abba a szoptatást, sőt…)

– Tapasztalatom szerint nem az akarat, hanem az édesanyák önbizalomhiánya a szoptatás leggyakoribb akadálya. Sokszor gondolok arra, milyen jó lett volna, ha annak idején, mint anya is annyi hasznos információ birtokában lettem volna, mint most. Viszont az öt unokám már mind kétéves koráig szopott, amiben része lehetett az én tanácsaimnak is!

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában