Helyi közélet

2015.09.07. 20:04

Elhunyt Csizi Gábor

Miskolc - Hosszú betegség után életének 48. évében hétfőn reggel elhunyt Csizi Gábor, korábbi labdarúgó, edző.

Miskolc - Hosszú betegség után életének 48. évében hétfőn reggel elhunyt Csizi Gábor, korábbi labdarúgó, edző.

A védőként és középpályásként ismert játékos pályafutását a Sátoraljaújhelyi TK csapatában kezdte. Itt tehetségére több klub is felfigyelt, ennek köszönhetően 18 évesen a Tiszaújváros együtteséhez igazolt. Innen Diósgyőrbe vezetett az útja, a piros-fehéreknél eltöltött időszakában tagja volt annak a Palicskó Tibor vezetőedző által irányított csapatnak, amelyik 1991-ben, hét év után jutott vissza a Szeged elleni osztályozó megnyerésével az élvonalba.

Két évig volt az akkor DFC néven szereplő NB I-es diósgyőri gárda tagja, majd az 1993-as kiesés után a Pécsi MSC-hez igazolt. Egy évet játszott a Mecsek-alján, amikor a nyári szünetben balesetet szenvedett, egy éjszakai vadászat során a jobb karját ellőtték. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően a végtagja megmaradt, viszont több mint egy fél évet ki kellett hagynia.

Visszatérését követően már nem tudta visszanyerni régi formáját, annak ellenére, hogy korábbi sikerei helyszínén, Diósgyőrben bizalmat szavaztak neki, így 43 NB I-es és 44 NB II-es DFC meccsel a háta mögött levezetésképpen a Mád csapatához igazolt. Előbb játékosként, majd edzőként szolgálta a hegyaljai klubot, később nevelő klubjánál, az STK-nál vállalt szakvezetői feladatot.​


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában