Helyi közélet

2015.07.14. 09:53

A Mályi-tóba fulladt egy férfi - Csak nézték, mint a moziban?

Mályi, Miskolc - Vízbe fulladt egy ember szombaton a Mályi-tóban. A Facebookon keringő eset igaz.

Mályi, Miskolc - Vízbe fulladt egy ember szombaton a Mályi-tóban. A Facebookon keringő eset igaz.A bejegyzőt, egy fiatal nőt nem sikerült elérnünk, így csak leírására hagyatkozhatunk. Családi fürdőzés közben vette észre, hogy egy férfi (állítólag egy orvos volt) élettelen testet húz ki a tóból, majd a partra érve megpróbál rajta segíteni. A hölgy és a testvére felpattant, hogy segítségére lehessenek. Az egyébként várandós hölgy állítja: több tucat heverésző ember mellett rohant el, akik semmit sem tettek, sőt odaérve derült ki, hogy még mentőt sem hívott senki. Ő megtette, majd autóba ült, ruha és papucs nélkül, hogy a mentésirányítóval történő megbeszélt helyen útba igazíthassa a mentőket. A hölgy leírja: hamarosan a helyszínre érkezett a mentőhelikopter is, s a szakemberek tették a dolgukat, aminek köszönhetően a férfi visszanyerte az életét. Ő viszont csalódott az emberekben, amiért közömbösek.

Papp Zsolt vezető mentőtiszt megerősítette, hogy volt ilyen értesítés, amely után egy esetkocsi és a mentőhelikopter is a helyszínre ment, s másfél órán át próbálkoztak az újraélesztéssel, ami sikerrel is járt.

Arról már a megyei kórháztól értesültünk, hogy a férfi a kórházban elhunyt. A sajnálatos tény azonban semmit sem von le a segítők érdemeiből. Ők megpróbálták…

ÉM-SzK


Miskolc - Speciális mentők, rendőrök, mentősök, polgárőrök fogtak össze egy baleset megelőzési kisfilm létrehozásakor. A videó részletesen bemutatja, hogy egy baráti összejövetel, szórakozás a tóparton hogyan válhat tragédiává. Minden tóparti tragédia megelőzhető! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában