Helyi közélet

2015.07.01. 09:01

A dugók veszélyeztetik a mentők munkáját is

Miskolc - A kórházi út kiszélesítésére már több terv is született.

Miskolc - A kórházi út kiszélesítésére már több terv is született.A Csillagpontnak köszönhetően jelentősen megnőtt a forgalom a megyei kórház Blaskovics utcai bejáratánál. Mindennapos látvány, ahogy az autóforgalom a kórház területén és a főúton is feltorlódik, ezzel akaratlanul, de feltartják a kórházba siető mentőket. Ráadásul az elmúlt időszakban a közlekedési lámpákon is állítottak, a kórházból kifelé vezető úton 14 másodpercig volt zöld, emiatt még nagyobb dugók alakultak ki. Végül ez megoldódott, de ennek ellenére – főleg a reggeli órákban – kaotikus állapotok vannak a kórház bejáratánál.

Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa is megerősítette, hogy ez az útszakasz sok bosszúságot okoz a kórházba érkezőknek, nem beszélve a mentősökről. Ő úgy véli, megoldást a Blaskovics utca kiszélesítése és meghosszabbítása jelenthetne. Azt is elmondta, ez már egy jó ideje napirenden van, de az útszakasz önkormányzati tulajdon, így a beruházás rajtuk múlik.

Lapunk az önkormányzatnál érdeklődött. A Városépítészeti osztály munkatársaitól a következő választ kaptuk: a Csillagpont építésekor készült terv az utca szélesítésére a kórház bejáratáig, ebben az szerepelt, hogy a csomópontot, a Búza tér irányából, kanyarodó sávval szélesítették volna ki. Az előkészítés során azonban kiderült, hogy optikai hírközlő kábelek kiváltására lenne szükség, ez viszont jelentősen megemelte a beruházási költséget, ráadásul a Csillagpont projekten belül nem lehetett volna elszámolni.

Keresik a megoldást

Azt is megtudtuk: a kórház északi bejáratánál is készült javaslat útszélesítésre, mégpedig Sajószentpéter irányából egy balra kanyarodó sávot építettek volna jelzőlámpával. A beruházási költséget itt a gáz, illetve az ivóvíz gerincvezetékek kiváltása növelte volna meg. „Természetesen nem került le a napirendről a kérdés, keressük a lehetséges költséghatékony és ésszerű megoldásokat, illetve a pályázati lehetőségeket” – kaptuk a választ.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában