Helyi közélet

2015.06.10. 15:01

Újra lehet pályázni a zárható hulladéktárolókra Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Az önkormányzat újabb 30 millió forintot fordít a „kukázó-kérdés” rendezésére.

Kazincbarcika – Az önkormányzat újabb 30 millió forintot fordít a „kukázó-kérdés” rendezésére.

A város vezetése és képviselő-testülete még múlt év márciusában döntött úgy, hogy rendezi a „kukázó-kérdést”, vagyis megszünteti a hulladéktárolók feltúrásának és a szemét szétszórásának lehetőségét. Hiszen a háztartási hulladék rendezetlensége nemcsak esztétikai, hanem gyakran közegészségügyi kérdés is volt.

A helyi grémium a helyzet rendezése érdekében úgy döntött, zárható hulladéktárolókat vezet be a városban. Ezekre pályázatot írt ki, mely alapján – zömében még a 2014-es esztendőben - a lakóközösségek 72 saját, kültéri és zárható hulladéktárolót építtethettek meg.

Az önkormányzat akkor összesen 46 millió forintot fordított a fejlesztésre, a lakossági önrész – mely lakásonként 3000 Ft. volt – pedig 8,6 millió forintot tett ki.

Eleinte a lakóközösségek körében vegyes fogadtatásra talált a kezdeményezés, mára azonban elmondható: a zárhatóvá tett hulladéktárolók beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Jelentősen kulturáltabb és esztétikusabb lett a környezet, ezáltal a szemétszállítás is, és ez nagyban hozzájárul a város köztisztasági képének javulásához.

Az első pályázat után folyamatos volt az érdeklődés, így a helyi önkormányzat újabb pályázat kiírásáról döntött májusi munkaterv szerinti ülésén.

Eszerint ebben a körben további 30 millió forint áll a lakóközösségek rendelkezésére, a pályázatokhoz továbbra is 3.000 Ft. lakásonkénti önrész szükséges.

A teljes pályázati felhívás adatlappal és megállapodással együtt Kazincbarcika város honlapján megtalálható, innen letölthető.

Fontos tudni, hogy a pályázat benyújtására Kazincbarcika közigazgatási területéhez tartozó társasházak, lakásszövetkezetek jogosultak.

A dokumentumokat június 8-a és 30-a között lehet benyújtani a polgármesteri hivatal Hatósági és Jogi Osztályára, vagy ezen határidőig kell postai úton beküldeni azt.

- Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában